![Recept saffranskaka Sandra Bjurek](/userfiles/image/recept-sandra-bjurek-1.jpg)
Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra har bakat en vackert spiralformad kaka med saffran och choklad i en perfekt kombination. Bakformen kommer från Patisse och är 24 cm i diameter. Det går såklart bra att använda även andra sockerkaksformar. Receptet hittar du här nedan. Lycka till och god jul!
DU BEHÖVER - 200 g rumstempererat smör
- 2,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 paket saffran
- 1 sockerbit
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- Ca 100 g chokladknappar (blanda gärna ljus och mörk)
| |
|
![Recept saffranskaka Sandra Bjurek](/userfiles/image/recept-sandra-bjurek-2.jpg)
Gör så här:
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Lägg i en kastrull med mjölken. Sjud under omrörning och ställ av från plattan.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ned i smeten under omrörning varvat med saffransmjölken.
- Blanda i chokladen och rör runt.
- Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 liter) och grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 50 minuter. Prova med en sticka innan du tar ut den.
![recept saffranskaka](/userfiles/image/recept-sandra-bjurek-3.jpg)
Bilder och recept av @happybakingbysandra