Färger

Färger

Ätbara färger finns i många olika varianter och används till både tårtor, bakverk och dekorationer.

Pastafärger är flytande geléfärger som tillför intensivt färgpigment utan att tillföra mycket vätska. De är därför ideala för att färga grädde, sockerpasta, marsipan, gum paste, smörkräm och frostingar.

Pulverfärger används främst för att torrmåla ytan på exempelvis sockerpasta, men går även att blanda med en liten mängd alkohol för att få fram en jämn flytande färg.

Sprayfärger används med fördel på ytor som inte går att måla, exempelvis på grädde eller smörkräm. Spray är också bra om du vill färga hela tårtan exempelvis silver eller guldfärgad.

Metallicfärger målas på med pensel och ger en metallicglänsande heltäckande yta. 

Livsmedelspennor används som vanliga tuschpennor och är utmärkta att använda för små detaljer.

Glitter och shimmer borstas med fördel på med pensel på sockerpasta och marsipan. Glittret går också att strö på grädde och smörkräm.