Färger

Färger

Ätbara färger finns i många olika varianter och används till både tårtor, bakverk och dekorationer.

Pastafärger är flytande geléfärger som tillför intensivt färgpigment utan att tillföra mycket vätska. De är därför ideala för att färga grädde, sockerpasta, marsipan, gum paste, smörkräm och frostingar.

Pulverfärger används främst för att torrmåla ytan på exempelvis sockerpasta, men går även att blanda med en liten mängd alkohol för att få fram en jämn flytande färg.

Sprayfärger används med fördel på ytor som inte går att måla, exempelvis på grädde eller smörkräm. Spray är också bra om du vill färga hela tårtan exempelvis silver eller guldfärgad.

Metallicfärger målas på med pensel och ger en metallicglänsande heltäckande yta. 

Livsmedelspennor används som vanliga tuschpennor och är utmärkta att använda för små detaljer.

Glitter och shimmer borstas med fördel på med pensel på sockerpasta och marsipan. Glittret går också att strö på grädde och smörkräm.

- Tips & Tricks -
Lyckas med Praliner

Lyckas med Praliner

Malin 2018-09-19 0
Lyckas med pralinerEn intervju med Fru Hellmans choklad  Jenny Hellman startade sitt företag under senhösten 2014 och den första pralin-asken skickade...
Läs mer
Hela Sverige Bakar - Maya Vestin

Hela Sverige Bakar - Maya Vestin

Malin 2018-09-24 0
Att vara med i Hela Sverige Bakar- Maya Vestin -  Maya Vestin, 35, från Örnsköldsvik är en av deltagarna i årets upplaga av Hela Sverige Bakar. Givetv...
Läs mer
En världsmästare i tårtkonst

En världsmästare i tårtkonst

Magdalena 2018-10-08 0
Möt Liv Sandberg - en riktig världsmästare i tårtkonst  Liv vid sin arbetsplats där alla vackra sockerdekorationer skapas. Liv Sandberg, 35 år och bos...
Läs mer
Starta eget Tårtföretag

Starta eget Tårtföretag

Malin 2018-10-30 0
Att starta eget tårtföretag En intervju med My Lillvede från Mybakat.se  My är läraren som lade undervisningen åt sidan för att satsa på sitt stora in...
Läs mer