Färger

Färger

Ätbara färger finns i många olika varianter och används till både tårtor, bakverk och dekorationer.

Pastafärger är flytande geléfärger som tillför intensivt färgpigment utan att tillföra mycket vätska. De är därför ideala för att färga grädde, sockerpasta, marsipan, gum paste, smörkräm och frostingar.

Pulverfärger används främst för att torrmåla ytan på exempelvis sockerpasta, men går även att blanda med en liten mängd alkohol för att få fram en jämn flytande färg.

Sprayfärger används med fördel på ytor som inte går att måla, exempelvis på grädde eller smörkräm. Spray är också bra om du vill färga hela tårtan exempelvis silver eller guldfärgad.

Metallicfärger målas på med pensel och ger en metallicglänsande heltäckande yta. 

Livsmedelspennor används som vanliga tuschpennor och är utmärkta att använda för små detaljer.

Glitter och shimmer borstas med fördel på med pensel på sockerpasta och marsipan. Glittret går också att strö på grädde och smörkräm.

Magazine
STUDENTTÅRTA

STUDENTTÅRTA

2018-05-23 1
Sjung om studentens lyckliga dar... Dags att baka en studenttårta! Det är både lätt och roligt och i...
Läs mer
Ros i gum paste med floristtråd

Ros i gum paste med floristtråd

Therese 2019-03-13 0
Tips innan du börjar: Använd gum paste, det går att kavla mycket tunt och det torkar fort. En ballto...
Läs mer
Jordnötsrutor med choklad

Jordnötsrutor med choklad

Therese 2019-05-02 0
Vi har fått ett smakprov från Camilla Hamids bok Baka utan ugn! Camilla är personen bakom bloggen My...
Läs mer
RECEPT SIFFERTÅRTA

RECEPT SIFFERTÅRTA

Therese 2019-05-16 0
Att siffertårtor blivit populära är det nog ingen som missat. De går att variera i oändlighet och de...
Läs mer