Den perfekta mixen för att göra egna sega chokladcookies med chokladbitar i. Du behöver endast tillsätta smör, ägg och vatten.
- En påse mix ger ca 10-12 cookies i storleken 7-10 cm i diameter.
- Innehåller 400 g.
Gör så här:
- Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
- Använd degkrokar och blanda 400 gram mix med 80 gram smör, 1 ägg och 8 ml vatten.
- Gör en rulle av degen (ca 5 cm i diameter). Rulla in i folie och låt vila i kylskåpet i ca 60 min.
- Värm ugnen till 175 grader (varmluft 150 grader).
- Skär ca 2 cm tjocka skivor av degrullen med en vass kniv. Lägg sedan kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Kom ihåg att lämna gott om utrymme emellan.
- Baka i ugnen i ca 13-16 minuter.
Ingredienser: socker, VETEmjöl, chokladbitar (socker, kakaomassa, kakaosmör. emulgeringsmedel E322 (SOJA), naturlig vaniljarom), kakaopulver (skummat), jäsmedel: E450, E500, salt, arom. Kan innehålla spår av ÄGG, MJÖLK och LUPINER.