Smidig och lättarbetad sockerpasta från FunCakes sortiment i djuplila färg, aubergine. Går även under benämningen sugarpaste, dekormassa och fondant.
- Innehåller: 250 g
- Färg: aubergine
Förvara öppnad förpackning väl försluten, gärna i dubbla plastpåsar i rumstemperatur.
Sockerpasta bör ej komma i direkt kontakt med grädde då den kan börja "svettas". Skall du täcka en gräddtårta så pensla locket av sockerpasta med olja eller smält smör först. Enklast är att fodra tårtan med smörkräm istället för grädde.
Gör så här för bästa resultat:
- Låt sockerpastan komma upp i rumstemperatur.
- Knåda ordentligt tills sockerpastan är mjuk och elastisk.
- Pudra underlaget med florsocker och kavla sedan ut sockerpastan (2-3 mm tjock är lagom).
- Vrid sockerpastan ett kvarts varv för att säkerställa att den inte fastnat.
- Är det sprickor i kanterna på sockerpastan efter att den kavlats ut? Börja då om och knåda och kavla igen tills kanterna är jämna och fina.
Ingredienser: socker (79%), vegetabiliskt fett (palmkärna, palm), glukossirap, vatten, fuktighetsbevarande medel: E422, förtjockningsmedel: E415, E466, emulgeringsmedel: E471, färg: E120, E141, E153, konserveringsmedel: E200, syra: E330, arom.
Kan innehålla spår av NÖTTER.