Sockerpasta

Sockerpasta, sockermassa, sugar paste, fondant; kärt bart har många namn.

Sockerpasta används dels för att täcka tårtor, likt marsipan på prinsesstårtan. Men sockerpastan är också väldigt bra för att modellera ätbara figurer och blommor med. Pastan klibbar inte så mycket och torkar snabbt på ytan medan den förblir mjuk inuti. Hos oss på Tant Fondant hittar du sockerpasta i en mängd olika färger, storlekar och märken. Wilton, Funcakes, Satin Ice, Renshaw och många fler. Sockerpasta är oftast smaksatt med vanilj men finns också i spännande smaker som lakrits, kola, jordgubb, citron, päron och hallon.

Vill du färga din sockerpasta själv? Inga problem. Utgå från vit sockerpasta så kan du färga exakt den nyans du vill med hjälp av pastafärger. Vanlig karamellfärg bör du undvika då den tillför för mycket vätska och gör pastan alltför klibbig .

De allra flesta sorter av sockerpasta kan innehålla spår av mandel, så vill du vara helt säker på att den är nötfri ska du använda dig av Satin Ice. Till en tårta med en diameter på 24-26 cm behöver du 500 g pasta.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen