Moussetårta med jordgubbar

Skriven av Malin 2018-06-28 0 Kommentarer Recept,

Recept på jordgubbstårta.

Somrig jordgubbstårta med kladdkakebotten, fräsch jordgubbsmousse med krisp och toppad med massor av färska jordgubbar.

Ingredienser kladdkaka (8-10 bitar):
100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser jordgubbsmousse:
2,5 dl vispgrädde
1/2 förp jordgubbsmousse

Dekoration: 1 liter jordgubbar
 

Kladdkaka i kastrull:
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Rör ned 1,5 dl strösocker med en slev. (Smeten ska ej vispas)
Rör sedan ned äggen, ett i taget.
Blanda sist ned mjöl, vaniljsocker och kakao.

Häll smeten i en smord bakform, 20 cm i diameter och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. (160 grader varmluft)

Låt kakan svalna i formen och ställ in i kylen, fortfarande i formen.

Jordgubbsmousse:
Vispa 2,5 dl grädde och blanda med mixen enligt beskrivning på förpackningen.
Bred ut moussen över kladdkakan som fortfarande står i formen och låt stå i kylen ett par timmar för att stelna helt. Dekorera med färska jordgubbar.

För att ta ut kladdkakan ur formen trycker du helt enkelt upp botten ur bakformen så har du en perfekt jämn moussetårta.