Köpvillkor

Vi som tillhandahåller sajten www.tantfondant.se är Hörnells, John A Hörnell AB org. nr 556100-4960, 82155 Arnäsvall, Sverige. Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Hörnells.

Våra priser
Alla våra priser är angivna i svenska kronor och inkluderar lagstadgad moms.

Betalningar kort
Vi använder Klarna Checkout- betala snabbt och smidigt med kort, faktura, direktbetalning eller banköverföring

Lagring av personuppgifter

Vi har ansvaret för de personuppgifter ni lämnar till oss. De uppgifter du lämnar lagras digitalt och används för orderhantering, marknadsföring, kommunikation och fakturering. Har du valt att prenumerera på nyhetsbrev lagras de även för denna tjänst. De uppgifter vi lagrar är ditt för och efternamn, din adress, ip, e-postadress och telefonnummer. Tantfontant.se kommer (enligt bestämmelse i PuL) inte lämna ut dessa uppgifter till tredje part. Vill du begära registerutdrag på dina uppgifter eller avsluta ditt konto hos oss så kontakta kundtjänst.


Lagerförda produkter

Alla produkter finns i eget lager om inte annat anges. Saldofel! Alltid lika tråkigt, men i sällsynta fall kan det inträffa att ett saldofel gör att den köpta produkten är slut.
Vi kontaktar alltid dig som kund omgående på e-post och erbjuder byte till annat alternativ eller kreditering. 

Feltryck och färgangivelser
Vi reserverar oss mot feltryck och förbehåller oss rätten att utan ytterligare meddelande göra ändringar på webbsidan och  samt i dessa villkor.
Observera att felaktiga uppgifter i produktbeskrivningen inte klassas som ett produktfel.
Färger kan se olika ut på olika skärmar, därför kan den upplevda färgen avvika från verkligheten och klassas inte som ett fel på produkten.


Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) har du rätt att ångra köpet, dock inte för livsmedel som snabbt kan försämras.
Ångerrätten på 14 dagar gäller för livsmedel. För alla andra produkter erbjuder vi 100 dagars öppet köp

För att ångerrätten ska gälla måste samtliga punkter vara uppfyllda.

  • Varan är oanvänd
  • Förpackningen är obruten.
  • Förpackning och varan är fria från skador. Produkten är oanvänd.
  • Kontakta oss innan retur via formuläret för Returer
  • Varan ska vara oss tillhanda inom 14 dagar från det att du mottagit ordern.
  • Returfrakt 59 kr. Kontakta oss så får du en retursedel på mail.
  • Tant Fondant löser inte ut försändelser som inte är tillräckligt frankerade.
  • Tant Fondant löser inte ut försändelser adresserade via ombud
  • Paketera varan ordentligt vid en retur.

Om vi bedömer att en returnerad vara inte är skadad, bristfällig eller felaktig förbehåller vi oss rätten att behandla returen som ångerrätt.

Om du önskar få tillbaka den returnerade produkten utgår faktisk fraktkostnad och försändelsen skickas ut först efter att det beloppet har erlagts.
Om vi bedömer att en reklamerad produkt inte är skadad, bristfällig eller felaktig sker ingen ersättning av returkostnaden.


Ej uthämtad order

Leverans till ombud ligger kvar i två veckor (14 dagar). Har paketet inte hämtats inom denna tidsram returneras det per automatik till Tant Fondant och en avgift om 250 kr tas ut för det extra arbete, kostnad och administration det medför oss. Köparen står för den nya frakten till sig själv vid ett eventuellt återköp av varor. Schenker godkänner inte förlängning av liggtiden för paket så säkerställ att du kan hämta det inom utsatt tid.


Fel adressuppgifter

Du som kund ansvarar för att de adressuppgifter du lämnar är korrekta. Ta för vana att dubbelkolla ordererkännandet. Om paketet skickas till fel ombud pga fel adressuppgifter ansvarar du som kund för kostnaden om 250 kr för att omdirigera paketet till rätt ombud.

Retur av felexpedierad vara
Om du upptäcker att du har erhållit fel produkt, kontakta oss skriftligen via Returformuläret. Produkten måste vara oss tillhanda inom 30 dagar från det att du har mottagit produkten.


Leverans
Vid leverans med Schenker är den normala leveranstiden 2-3 vardagar. Tant Fondant tar inget ansvar för leveransförseningar som ligger utanför vår kontroll.

Vi skickar endast till adresser i Sverige