Äppelkaka

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 äpplen
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör ihop med sockret.
  3. Tillsätt ägget under omrörning.
  4. Rör i bakpulver, vetemjöl och mjölk.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.
  6. Skala äpplena och klyfta dem.
  7. Vänd dem i socker och kanel och tryck ned dem i kakan.
  8. Grädda sedan i nedre delen a ugnen i ca 40 minuter.

Servera med en klick vaniljglass eller vaniljkräm.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen