JORDNÖTSRUTOR MED CHOKLAD

Vi har fått ett smakprov från Camilla Hamids bok Baka utan ugn! 

Camilla är personen bakom bloggen MyKitchenStories. I sin bok visar hon att det går att baka det mesta utan ugn - bara man vågar testa. 

Jordnötsrutor med choklad

De här beroendeframkallande goda rutorna består av en krispig jordnötsbotten och en silkeslen ganache på mjölkchoklad. De är busenkla att göra och passar perfekt att slänga ihop vid akut sötsug.

 

12 bitar

BOTTEN

  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liter cornflakes

TOPPING

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1/2 dl vispgrädde

DEKORATION

  • salta jordnötter
  • flingsalt

 

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull och ställ det sedan åt sidan. Fodra en form, cirka 38 x 26 cm, med bakplåtspapper. 

2. Smält jordnötssmöret på låg värme och under konstant omrörning i en annan kastrull. Tillsätt sirap, socker och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet och ta bort kastrullen från värmen. 

3. Tillsätt det smälta smöret och cornflakes. Rör om bara precis tills du får en jämn smet – blandar du för mycket så riskerar du att få en gegga i stället för en krispig botten. Fördela smeten jämnt i formen, och låt sedan formen stå i kylskåpet medan du gör toppingen. 

4. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en skål. Häll grädden i en kastrull och värm upp den precis till kokpunkten. Häll ner grädden i skålen och rör om till en jämn och klumpfri ganachetopping. Låt ganachen svalna och bred den sedan jämnt över kakan. Grovhacka jordnötterna och strö dem, samt lite flingsalt, över kakan.

5. Låt kakan stå i kylskåpet tills toppingen har stelnat, det tar 1–2 timmar. Skär kakan i bitar och servera. Förvara bitarna i lufttät burk, eller inplastade i kylskåpet.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen