Recept påsktårta med chokladägg

Varför inte bjuda på en smaskig tårta till påsk? Vi bakade en påsktårta på chokladbotten med hallon- och chokladmousse som vi dekorerade med chokladägg och kycklingar i gum paste. Läs mer om hur du gör kycklingarna här.

 

Du behöver:

  • Tårtbotten
  • 350 g hallon
  • Ca 5 dl grädde
  • 3 gelatinblad
  • 50 g FunCakes Mix för mousse Chocolate
  • Mix för fluffig frosting
  • Candy melts light cocoa
  • Progel Orange

Redskap:

  • PME tall patterned edge side scraper ribbed
  • Cake star chocolate mould egg small

Recept hallonmousse:

  1. Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Koka upp 350 g hallon och ev. lite socker (det är en smaksak, jag tycker om när det är lite syrligt).
  3. Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör om ordentligt så att allt blandas. Låt svalna.
  4. Vispa 2,5 dl grädde och rör försiktigt ned hallonen. Det är viktigt att hallonen inte är för varma för då skär sig moussen.

Recept chokladmousse:

  1. Vispa 250 g grädde tills den blivit luftig och toppig.
  2. Blanda 50 g Funcakes Mix för mousse Chocolate med 60 g ljummet vatten och vänd försiktigt ned i grädden.

Tårtan är spacklad med FunCakes fluffiga frosting som färgats med Progel Orange. För att skapa mönstret på tårtans kanter användes PME tall patterned edge side scraper ribbed.

Nu kring påsktider är det lite roligt att få göra egna chokladägg! Smält candy melts och pensla i chokladäggsformarna. Låt dem sedan stelna i kylen innan du lägger dem på tårtan. Antingen låter du äggen vara som de är eller så limmar du ihop två halvor med lite smält choklad.

GLAD PÅSK!

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen