Sega chokladkakor

Sega chokladkakor

  • ca 25-30 st
  • 5 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gr hackad choklad

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop florsocker och äggvitor.
  3. Rör i salt, kakao och vaniljsocker.
  4. Smeten ska inte vara rinnig och inte får hård, utan lagom krämig. Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård.
  5. Rör i den hackade chokladen (kan uteslutas).
  6. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 8-9 minuter.
  8. Låt svalna innan du tar dom från plåten.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen