Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. 

 

 

ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM

 

Gör så här:

  1. Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.

  1. Häll chokladen i pralinformen så att den blir överfull. Här har vi gjort två olika chokladkakor, en i vit choklad och en i mörk choklad.
  2. Lägg på arket med den tryckta sidan nedåt mot pralinformen. 
  3. Skrapa ovanpå arket med en chokladskrapa för att få bort den överflödiga chokladen.

  1. Låt arket sitta kvar tills chokladen stelnat helt och hållet.
  2. Vänd formen upp och ned och knacka försiktigt ut pralinerna eller chokladkakan.
  3. Dra sedan försiktigt loss överföringsarket från chokladen.

 

ÖVERFÖRINGSARK PÅ SLÄT CHOKLAD

 

Gör så här:

  1. Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.
  2. Lägg överföringsarket på bordet med den tryckta sidan upp. Stryk sedan över chokladen med en spatel så att det blir jämnt och fint.

  1. Stansa eller skär ut mönster i chokladen när den stelnat till lite.

 

  1. Låt stelna helt och dra sedan försiktigt loss arket överföringsarket från chokladen.

Vill du ha mer inspiration? Här hittar du alla våra överföringsark.

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen