Smördegssemlor med choklad, blåbär och vaniljgrädde.

Dessa frasiga smördegsbakelser med kakao i degen är verkligen supergoda och enkla att göra, vill man göra det ännu enklare så funkar färdiga smördegsplattor perfekt.

 

 

Ingredienser:

300 g kylskåpskallt smör 
7 dl vetemjöl 
4 msk kakao 
2 äggulor 
1 tsk salt 
2 msk strösocker 
1 dl vatten 

Fyllning: 

3 dl vispgrädde 
1 tsk vaniljsocker
Blåbärssylt eller annan sylt
Callebaut mjölkchoklad 
Färska bär 

 

Gör såhär: 

1. Blanda snabbt ihop smör, strösocker, ägg, vetemjöl och vatten till en lös deg. Blanda inte mer än nödvändigt och det är bara bra att det är smörklumpar kvar i degen. 

2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smörblandningen, blanda försiktigt. Plasta in degen och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.

3. Kavla ut degen som en rektangel och vik i två stycken treslag, ställ in i kylskåp i minst 30 minuter.

 

Upprepa steg 3

4. Kavla sedan ut plattan till ca 3mm tjock, stansa ut ca 10 cm stora cirklar och skär ut trekanter som ska vara på toppen av bakelserna.

5. Nagga degen och grädda längst ned i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan de fylls. 

 

 

6. Vispa grädden med vaniljsockret, tillsätt en knivsudd bakpulver för att kunna vispa den längre och stabilare. Smält chokladen. 

7. Varva smält choklad, vaniljgrädde och sylt, spritsa grädden på toppen och toppa med trianglarna och pudrat vaniljsocker. 

Ät och njut. 
 

 

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen