Cupcakes med smak av choklad och passionsfrukt

Lediga dagar ger tid för bakning - testa det här receptet på enkla, goda och vackra cupcakes. Choklad från franska Valrhona ger en tydlig smak av passionsfrukt med en unik chokladtextur. Toppa med sockerblommor i olika färger för extra somrig känsla - Mums!

 

 

Recept för 15 st:

2 ägg

2 dl Strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

100 g smält smör

1 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100 g valrhona passion choklad

 

Gör såhär:

Vispa ägg och socker i en bunke.

Blanda de torra ingredienserna i en annan och sikta sedan ner i äggsmeten.

 

 

Smält smör och blanda med mjölk, häll ned i smeten.

Hacka choklad och blanda ner.

 

 

Sätt ugnen på 200 grader och grädda muffinsarna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt innan smörkrämen spritsas på.

För att lyckas med dina muffins, mini-muffins och cupcakes är det till stor hjälp att använda en muffinsplåt. Läs mer om muffinsplåtar och muffinsformar här!

 

Passionsmörkräm:

200 g choklad vahlrona passion

200 g smör

50 g florsocker

1 tsk vaniljsocker

Smält chokladen i Micro eller vattenbad och låt svalna.

Vispa rumstempererat smör och florsocker i minst fem minuter, rör ner vaniljsocker och chokladen.

 

 

Tips! Låt stå i kylen om man vill ha den kallare inför spritsning. 
Här hittar du även dekorationer, formar och fat för att baka och servera underbara muffins och cupcakes!

 

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen