Lediga dagar ger tid för bakning - testa det här receptet på enkla, goda och vackra cupcakes. Choklad från franska Valrhona ger en tydlig smak av passionsfrukt med en unik chokladtextur. Toppa med sockerblommor i olika färger för extra somrig känsla - Mums!
2 ägg
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
100 g smält smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g valrhona passion choklad
Vispa ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna i en annan och sikta sedan ner i äggsmeten.
Smält smör och blanda med mjölk, häll ned i smeten.
Hacka choklad och blanda ner.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda muffinsarna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt innan smörkrämen spritsas på.
För att lyckas med dina muffins, mini-muffins och cupcakes är det till stor hjälp att använda en muffinsplåt. Läs mer om muffinsplåtar och muffinsformar här!
200 g choklad vahlrona passion
200 g smör
50 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen i Micro eller vattenbad och låt svalna.
Vispa rumstempererat smör och florsocker i minst fem minuter, rör ner vaniljsocker och chokladen.
Tips! Låt stå i kylen om man vill ha den kallare inför spritsning.
Här hittar du även dekorationer, formar och fat för att baka och servera underbara muffins och cupcakes!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen