Cupcakes med smak av choklad och passionsfrukt

Lediga dagar ger tid för bakning - testa det här receptet på enkla, goda och vackra cupcakes. Choklad från franska Valrhona ger en tydlig smak av passionsfrukt med en unik chokladtextur. Toppa med sockerblommor i olika färger för extra somrig känsla - Mums!

 

 

Recept för 15 st:

2 ägg

2 dl Strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

100 g smält smör

1 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100 g valrhona passion choklad

 

Gör såhär:

Vispa ägg och socker i en bunke.

Blanda de torra ingredienserna i en annan och sikta sedan ner i äggsmeten.

 

 

Smält smör och blanda med mjölk, häll ned i smeten.

Hacka choklad och blanda ner.

 

 

Sätt ugnen på 200 grader och grädda muffinsarna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt innan smörkrämen spritsas på.

För att lyckas med dina muffins, mini-muffins och cupcakes är det till stor hjälp att använda en muffinsplåt. Läs mer om muffinsplåtar och muffinsformar här!

 

Passionsmörkräm:

200 g choklad vahlrona passion

200 g smör

50 g florsocker

1 tsk vaniljsocker

Smält chokladen i Micro eller vattenbad och låt svalna.

Vispa rumstempererat smör och florsocker i minst fem minuter, rör ner vaniljsocker och chokladen.

 

 

Tips! Låt stå i kylen om man vill ha den kallare inför spritsning. 
Här hittar du även dekorationer, formar och fat för att baka och servera underbara muffins och cupcakes!

 

 

Relaterade produkter

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen