Recept morotskaka

Baka en saftig morotskaka som garanterat går hem hos fikagästerna. Den här varianten tog vår kollega med sig till fredagsfikat - och alla ville genast ha receptet! En stor bonus med morotskakor är att du kan dekorera dem lite hur du vill. Här har vi spritsat frostingen med olika tyllar. Men du kan också breda ut den med en slickepott.

 

 

INGREDIENSER:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl olja
  • 4-5 dl finrivna morötter

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en form eller klä in den med bakplåtspapper. Ca 23 cm i diameter.
  3. Riv morötterna fint.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  5. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. 
  6. Tillsätt olja och rör runt.
  7. Blanda sist i morötterna.
  8. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är genomgräddad.
  9. Låt svalna helt under duk.


FROSTING:

  • 150 gram färskost, t ex Philadelphia
  • 90 gram mjukt smör
  • 6 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn glasyr. OBS! Om du endast ska breda ett lager glasyr på kakan räcker det med en halv sats.
  2. Dekorera som du vill! Gärna med små sockermorötter.

 

Till spritsningen har vi använt tyll 1B, tyll 125, tyll 6B och 4B.

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen