Recept | Mjuk saffranskaka med choklad av Sandra Bjurek

Recept saffranskaka Sandra Bjurek

Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra har bakat en vackert spiralformad kaka med saffran och choklad i en perfekt kombination. Bakformen kommer från Patisse och är 24 cm i diameter. Det går såklart bra att använda även andra sockerkaksformar. Receptet hittar du här nedan. Lycka till och god jul!
 

     RECEPT

DU BEHÖVER

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 paket saffran
  • 1 sockerbit
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Ca 100 g chokladknappar (blanda gärna ljus och mörk)
 

 

Recept saffranskaka Sandra Bjurek

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Lägg i en kastrull med mjölken. Sjud under omrörning och ställ av från plattan.
  4. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ned i smeten under omrörning varvat med saffransmjölken. 
  5. Blanda i chokladen och rör runt.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 liter) och grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 50 minuter. Prova med en sticka innan du tar ut den.
     

recept saffranskaka

Bilder och recept av @happybakingbysandra

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen