Recept Midsommartårta - Pavlova

Bakverket av maräng som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Här med vitchokladcreme och jordgubbar. En perfekt tårta att baka till Midsommar då en dekoration med jordgubbar är givet! 

 

Recept Midsommartårta Pavlova

 

Ingredienser 

  • 6 äggvitor 
  • 1 krm vitvinsvinäger 
  • 4 dl strösocker 
  • 100g vit choklad 
  • 1 1/2 dl vispgrädde 
  • Rivet skal av lime eller citron 

 

Gör så här: 

Marängbotten ( 2 st 24 cm bottnar) 

1. Sätt ugnen på 100 grader. 

2. Vispa 6 st äggvitor till ett fast skum. 

3. Häll ner 1 krm vitvinsvinäger och häll sedan ner 4 dl strösocker lite i taget, medan du fortsätter att vispa.  

4. Vispa tills marängen är helt fast och stannar kvar i bunken (testa att vända upp och ner). 

5. Bred eller spritsa ut marängen på bakplåtspapper och grädda sedan i mitten av ugnen i 1 1/2 timme.  

6. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills den svalnat.  

 

Vitchokladcreme 

1. Hacka eller riv 100 g vit choklad i små bitar 

2. Värm chokladen tillsammans med 1 ½ dl vispgrädde på låg värme tills allt smält. Det får inte koka.  

3. Ställ kallt i minst 2 timmar, eller gärna över natten. 

4. Vispa upp grädden och blanda ner lite rivet skal av lime eller citron för att få det syrligare.  

 

Montera tårtan: 

Bred på lager av vitchokladcreme på marängbotten och lägg sedan över en till botten. Garnera med färska jordgubbar! 

 

Recept Midsommartårta Pavlova

 

Glad Midsommar önskar Tant Fondant! Lycka till med bakandet!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen