Spackla tårtan med smörkräm som en expert - Xavierbakar

Att göra tårtor täckta med marängssmörkräm är ett av Xavierbakars expertområde, och det är inte alla som kan få till de där spikraka kanterna på sin marängsmörkräm eller smörkräm. Här har hon delat med sig av sitt allra bästa tips för hur du spacklar din tårta och lyckas få de där perfekt spacklade kanterna.

- Ett hett tips från mig är att börja med att applicera mycket kräm på toppen och spackla utåt så att krämen faller ut över kanterna. Spackla sedan sidorna på tårtan och stryk krämen uppåt för att få en kant som är lite högre än själva tårtan. Ställ tårtan i kylen en stund för att låta smöret stelna. Skär sedan bort den överflödiga marängsmörkrämen med en vinklad palett och så har du lyckats med riktigt knivskarpa kanter på din tårta!

Följ @Xavierbakar på Instagram.
Läs också vår Intervju med Therese Xavier.

Bild: Therese Xavier

1 kommentar

Helena4 månad sedan
Jättefina! Vad är bästa smörkräm en att använda?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen