Studenten är en härlig milstolpe i livet och likt andra speciella tillfällen brukar studentmottagningar i regel innehålla fika. Funderar du på att baka en tårta dagen till ära? Här har vi skrivit ett recept på hur du gör en studenttårta i form av en fantastiskt fin studentmössa. Om du inte vill göra en tårta till studentfikat, eller om du vill bjuda på någonting mer än bara tårta, då finns det flera roliga bakverk med studenttema! Kolla in vårt recept på cupcakes med studentmössor eller ta del av receptet nedan på söta studentmacarons.
För att baka våra studentmacarons har vi använt oss av Funcakes färdiga Mix för Macarons. Det går självklart bra att baka macarons från grunden också. Macaronsen är sedan fyllda med en ljuvlig chokladsmörkräm smaksatt med Mocca. Smörkrämen kan självklart smaksättas med andra smaker – välj det du tycker blir godast!
1. Använd rumstempererade ingredienser. Sikta ned 300 g Mix för Macarons och blanda med äggvita.
2. Vispa i 5 minuter på hög effekt.
3. Trä på spritspåsen på hållaren och fyll påsen med macaron-mixen. Spritsa tills smeten fyller ut cirka 3 cm i diameter på en silikonmatta för macarons eller på ett bakplåtspapper.
4. Låt dem sedan vila i rumstemperatur i 2 timmar.
5. Ställ ugnen på 140 grader eller 130 grader för varmluftsugn, grädda i 5 minuter.
6. Smält mörk choklad och låt svalna.
7. Vispa smöret vitt och poröst.
8. Blanda den smälta chokladen, smaksättning och kakao med det vispade smöret.
9. Spritsa chokladsmörkrämen på en macaron. Spritsa på den sida som legat mot plåten och lägg en macaron ovanpå.
10. Tryck lätt fast en strösselkula i mitten av chokladsmörkrämen.
Studentmacaronen är klar!
Lycka till med planeringen inför studenten, och grattis önskar vi till alla blivande studenter!
Relaterade produkter
Produkten har blivit tillagd i varukorgen