Bröllopstårtor - tips och inspiration

Izabella Olofsson bröllopstårta

Foto: Izabella Olofsson

En av de viktigaste delarna, som vi ser det, i bröllopsförberedelserna är att planera den perfekta bröllopstårtan. Hur ska den se ut? Vilka tårtfyllningar passar bäst ihop? Vilka tårtdekorationer lyfter tårtan och passar till brudparets stil? Bröllopstårtan kan verkligen bli festens höjdpunkt och den perfekta detaljen som får gästerna att häpna. Bröllopstårtan skiljer sig från andra tårtor då de vanligtvis är mer utsmyckade med fokus på en romantisk känsla.

Våningstårta

Eftersom bröllop tenderar att ha många gäster är våningstårta ett populärt val. Våningstårtor ger ett pampigt intryck och kan dessutom dekoreras och byggas ihop på många olika sätt. Historisk sett sades det att våningstårtan var en förutsägelse om hur många barn brudparet skulle komma att få. Även om den symboliken numera försvunnit är tårtor i flera våningar en återkommande gäst på många dessertbord. Vill du bygga på höjden utan att göra en våningstårta är ett tårtställning i flera våningar ett bra alternativ. Välj gärna tårtdekorationer som går ihop med bröllopstemat, och matcha tårtans färger med exempelvis dukning och rumsdekorationer för att skapa en effektfull helhetsupplevelse.   

Fyllningar

Vad gäller tårtfyllningen är det vanligt att man har två olika smaker, läs vårt inlägg med massor av tips på tårtfyllningar som passar ihop. Välj något som passar brudparet men som kanske också går hem hos de flesta av gästerna.   

 

Dzemka Striković bröllopstårta

Foto: Dzemka Striković

Tårtdekorationer

Dekorationen på tårtan kan variera helt utifrån vad brudparet önskar. Vanligt är att man har tårtdekorationer i gum paste eller sockerpasta i form av rosor eller andra blommor men även siden-, spets- eller pärlband är populära och ger en känsla av en exklusiv tårta. Här kan du följa vår guide om hur du gör en vacker ros i gum paste. Man kan även göra en enkel bröllopstårta med bär och verkliga blommor som dekoration eller pryda tårtan med cake toppers.  

En trend som vi ser på bröllopstårtor är waferdekorationer. Verklighetstrogna blommor som rosor, dahlior och orkidéer eller fjärilar gjorda av waferpapper skapar en riktig wow-känsla över bröllopstårtan.  

 

Linnea Johansson bröllopstårta

Foto: Linnéa Johansson

Dzemka Striković bröllopstårta

Foto: Dzemka Striković

 

Låt dig inspireras av bilder från våra hängivna tårtbakare i vår Facebook-grupp Tårtgruppen Tantfondant. 

Relaterade produkter

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen