
Finns det någonting som slår doften av hembakat bröd? Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria delar med sig av sitt recept på mjuka baguetter med soltorkade tomater och parmesanost. Brödet gräddas på Patisses baguetteplåt med plats för tre baguetter.
DU BEHÖVER - 50 g torrjäst
- 2,5 dl vatten
- 200 g strimlade, soltorkade tomater
- 2 tsk salt
- 1 dl riven parmesanost
- 6-7 dl mjöl
- 2 msk brödsirap eller annan sirap
| |
|

Gör så här:
- Blanda hälften av mjölet med torrjästen och låt det stå i 10 minuter.
- Värm vattnet till 40 grader och häll i bunken tillsammans med mjölet och jästen.
- Häll i oljan ifrån tomaterna i bunken. Hacka tomaterna och tillsätt dem.
- Tillsätt salt, parmesanost och sirap.
- Tillsätt lite av mjölet lite i taget tills degen lossnar ifrån kanterna. Blanda i minst 10 minuter i degblandare.
- Plasta och låt vila i 20 minuter.
- Dela degen i 3 delar och snurra dom till baguetter, lägg på en baguetteplåt.
- Låt jäsa ca 1,5 h.
- Grädda på 180 grader ca 30-40 minuter. Baguetterna ska vara 98 grader.

Bilder och recept av @kakmakeria