Recept | Baguetter med soltorkade tomater & parmesan av Frida Bornholt

Recept baguetter


Finns det någonting som slår doften av hembakat bröd? Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria delar med sig av sitt recept på mjuka baguetter med soltorkade tomater och parmesanost. Brödet gräddas på Patisses baguetteplåt med plats för tre baguetter.
 

           RECEPT

       DU BEHÖVER

  • 50 g torrjäst
  • 2,5 dl vatten
  • 200 g strimlade, soltorkade tomater
  • 2 tsk salt
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6-7 dl mjöl
  • 2 msk brödsirap eller annan sirap
 

 

Recept baguetter

Gör så här:

  1. Blanda hälften av mjölet med torrjästen och låt det stå i 10 minuter.
  2. Värm vattnet till 40 grader och häll i bunken tillsammans med mjölet och jästen.
  3. Häll i oljan ifrån tomaterna i bunken. Hacka tomaterna och tillsätt dem.
  4. Tillsätt salt, parmesanost och sirap.
  5. Tillsätt lite av mjölet lite i taget tills degen lossnar ifrån kanterna. Blanda i minst 10 minuter i degblandare.
  6. Plasta och låt vila i 20 minuter.
  7. Dela degen i 3 delar och snurra dom till baguetter, lägg på en baguetteplåt.
  8. Låt jäsa ca 1,5 h.
  9. Grädda på 180 grader ca 30-40 minuter. Baguetterna ska vara 98 grader.

recept baguetter

Bilder och recept av @kakmakeria

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen