Recept | Nötkrämstårta på kladdkake- och marängbottnar av @anglakakeriet

recept Änglakakeriet

 

Nötkrämstårta av vår ambassadör @anglakakeriet. Tårtan är fylld med nutellamousse och chokladsås på kladdkake- och marängbottnar. Dekorerad med nötkrämsfyllda chokladbollar, cake pops, maränger och chokladdekorationer. 

 

           RECEPT

       DU BEHÖVER

  • 2 kladdkakor
  • 1 marängbotten
  • Nötkrämsmousse
  • Chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • Cakepops
  • Chokladbollar fyllda med nötkräm
  • Maränger
  • Chokladdekorationer och strössel

      NÖTKRÄMSMOUSSE

  • 200 gram nötkräm
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 gelatinblad

      MARÄNGER OCH BOTTEN

  • 4 äggvitor
  • 1 kryddmått ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 2 dl florsocker
  • Röd och ev grön pastafärg
 

 

Gör så här:

  1. Vispa 3 deciliter grädde.
  2. Lägg gelatinbladen i vatten 5 minuter.
  3. Värm nötkrämen med 1 deciliter ovispad grädde kort i micron. Bara så att nötkrämen smälter.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen. Rör så att de smälter.
  5. När blandningen svalnat, tillsätt den vispade grädden och blanda.
  6. Lägg nu 1 kladdkaka i botten på din tårtring/ form med löstagbara kanter.
  7. Fördela hälften av moussen på. Ringla lite chokladsås över.
  8. Lägg på den andra kladdkakan och fördela resten av moussen på.
  9. Ringla lite chokladsås över.
  10. Sätt plast på och sätt in i kyl så att tårtan stelnar och blir stabil. Gärna över natten.

MARÄNGER & BOTTEN

  1. Rita med blyerts en rund platta, lika stor som formen, på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa vitor och ättikssprit till hårt skum.
  3. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills det är blankt och fast.
  4. Sikta ner florsockret lite i taget och blanda runt.
  5. Färga hälften av smeten röd. Färga ev lite smet grön.
  6. Spritsa/ klicka ut den vita smeten i rundeln. Spritsa maränger av den röda smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen, 80°C ca 1,5 timme. Låt sedan stå kvar på eftervärme.

TÅRTAN

  1. Ta bort plast och form.
  2. Lägg på marängbotten.
  3. Täck tårtan med vispad grädde.
  4. Dekorera med cakepops, chokladbollar, maränger, chokladdekorationer m.m.

recept änglakakeriet

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen