Nötkrämstårta av vår ambassadör @anglakakeriet. Tårtan är fylld med nutellamousse och chokladsås på kladdkake- och marängbottnar. Dekorerad med nötkrämsfyllda chokladbollar, cake pops, maränger och chokladdekorationer.
DU BEHÖVER - 2 kladdkakor
- 1 marängbotten
- Nötkrämsmousse
- Chokladsås
- 3 dl vispgrädde
- Cakepops
- Chokladbollar fyllda med nötkräm
- Maränger
- Chokladdekorationer och strössel
NÖTKRÄMSMOUSSE - 200 gram nötkräm
- 4 dl vispgrädde
- 5 gelatinblad
MARÄNGER OCH BOTTEN - 4 äggvitor
- 1 kryddmått ättiksprit
- 1 dl socker
- 2 dl florsocker
- Röd och ev grön pastafärg
| |
|
Gör så här:
- Vispa 3 deciliter grädde.
- Lägg gelatinbladen i vatten 5 minuter.
- Värm nötkrämen med 1 deciliter ovispad grädde kort i micron. Bara så att nötkrämen smälter.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen. Rör så att de smälter.
- När blandningen svalnat, tillsätt den vispade grädden och blanda.
- Lägg nu 1 kladdkaka i botten på din tårtring/ form med löstagbara kanter.
- Fördela hälften av moussen på. Ringla lite chokladsås över.
- Lägg på den andra kladdkakan och fördela resten av moussen på.
- Ringla lite chokladsås över.
- Sätt plast på och sätt in i kyl så att tårtan stelnar och blir stabil. Gärna över natten.
MARÄNGER & BOTTEN
- Rita med blyerts en rund platta, lika stor som formen, på ett bakplåtspapper.
- Vispa vitor och ättikssprit till hårt skum.
- Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills det är blankt och fast.
- Sikta ner florsockret lite i taget och blanda runt.
- Färga hälften av smeten röd. Färga ev lite smet grön.
- Spritsa/ klicka ut den vita smeten i rundeln. Spritsa maränger av den röda smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen, 80°C ca 1,5 timme. Låt sedan stå kvar på eftervärme.
TÅRTAN
- Ta bort plast och form.
- Lägg på marängbotten.
- Täck tårtan med vispad grädde.
- Dekorera med cakepops, chokladbollar, maränger, chokladdekorationer m.m.