Recept | Påsk-cupcakes

cupcakes påsk

 

Söta kycklingcupcakes är en underbar påskdessert som kommer att förtrolla både vuxna och barn. Med sin mjuka konsistens, söta smak och roliga utseende kommer dessa cupcakes att bli en favorit på påskfesten eller påskmiddagen. Dessutom är de enkla att göra och kräver inga avancerade färdigheter, så även nybörjare kan imponera på sina gäster. Här är en steg-för-steg guide på hur man gör söta kycklingcupcakes täckta med sockerpasta.

 

           RECEPT

       DU BEHÖVER

 

 

Gör så här:

  1. Grädda muffins i standardstorlek och låt dem svalna.

  2. Förbered 100 g FunCakes-mix för vaniljkräm enligt instruktionerna på förpackningen. Placera vaniljkrämen i en spritspåse.

  3. Gör ett hål i toppen av cupcakesen med baksidan av en tyll och spara detta stycke. Fyll hålen med lite vaniljkräm och tryck tillbaka kakbiten. Bred ut lite varm aprikosmarmelad på toppen av cupcakesen.

  4. Arbeta igenom den gula sockerpastan väl, kavla ut den till en tjocklek på cirka 2 mm och skär ut en rund form, gärna med en utstickare, i samma storlek som toppen på dina cupcakes. Fäst denna ovanpå marmeladen.

  5. Arbeta igenom den vita sockerpastan väl, kavla ut den till en tjocklek på 2 mm och skär ut samma runda form som du gjorde med den gula sockerpastan. Dela sedan på hälften och gör sick-sackmönster som ska föreställa äggskalets kant med en vass kniv. Fäst ovanpå den gula sockerpastan med lite ätbart lim.

  6. Kavla ut den orangea sockerpastan mycket tunn, skär ut ett hjärta eller en triangel som du ska använda som näbb och fäst dessa på den gula sockerpastan.

  7. Gör två små hål i den gula sockerpastan och tryck in svarta strösselpärlor för ögonen.

  8. Gör små bollar av gul sockerpasta som du rullar till droppformade vingar. Platta till lite och fäst tre droppar på varje sida av kycklingen. Gör en liten lock av mycket tunna strimlor av den gula sockerpastam och limma fast den längst upp på huvudet med lite ätbart lim.

  9. Klart!

recept påskcupcakes

Recept från FunCakes.

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen