Arkiv

Recept siffertårta

Att siffertårtor blivit populära är det nog ingen som missat. De går att variera i oändlighet och dessutom har de en massa goda dekorationer ovanpå.Bäst av allt - de är enklare att göra än vad man tror! :) Recept siffertårtaDen här siffertårtan är gjord på rulltårtebottnar och har en beroendeframkallande fyllning av mango-frosting och chokladströssel. Dekorationer i gumpaste tillsammans med färska bär eller frukter ger tårtan det där…

Tårtbotten - siffertårta

Denna tårtbotten går snabbt att göra och passar perfekt till de populära siffertårtorna. Receptet räcker till en siffertårta i två lager. Här hittar du receptet på siffertårta. Rulltårtebotten i långpanna INGREDIENSER:5 ägg3 dl strösocker3 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter tills det blivit riktigt vitt och poröst.2. Blanda resten av ingrediensern…

Jordnötsrutor med choklad

Vi har fått ett smakprov från Camilla Hamids bok Baka utan ugn! Camilla är personen bakom bloggen MyKitchenStories. I sin bok visar hon att det går att baka det mesta utan ugn - bara man vågar testa. Jordnötsrutor med chokladDe här beroendeframkallande goda rutorna består av en krispig jordnötsbotten och en silkeslen ganache på mjölkchoklad. De är busenkla att göra och passar perfekt att slänga ihop vid akut sötsug. 12 bitarBOTTEN50 g smör2 1/2 dl jordnöt…

Recept påsktårta med chokladägg

Varför inte bjuda på en smaskig tårta till påsk? Vi bakade en påsktårta på chokladbotten med hallon- och chokladmousse som vi dekorerade med chokladägg och kycklingar i gum paste. Läs mer om hur du gör kycklingarna här. Du behöver:Tårtbotten350 g hallonCa 5 dl grädde3 gelatinblad50 g FunCakes Mix för mousse ChocolateMix för fluffig frostingCandy melts light cocoaProgel OrangeRedskap:PME tall patterned edge side scraper ribbedCake star chocolate mould egg smal…

Gör din egen påskkyckling

Följ vår steg för steg-beskrivning för att forma en gullig påskkyckling. Kycklingen går att göra i antingen sockerpasta eller gum paste om du vill att den ska torka lite snabbare.Perfekt när du ska dekorera påsktårtan eller cupcakes!Rulla en boll som ska bli kycklingkroppen och två mindre bollar till vingarna. Tryck ut de mindre bollarna så att de får formen av en droppe.Fäst vingarna på kroppen med ätbart lim och böj ändarna lite uppåt.Rull…

Ros i gum paste med floristtråd

Tips innan du börjar:Använd gum paste, det går att kavla mycket tunt och det torkar fort. En balltool och en formdyna är bra att ha för att kunna få fina, tunna verklighetstrogna blad.Floristtråd finns i olika tjocklekar, ju högre siffra ju smalare är tråden. Alltså 24 gaguge är smalare än 18 gauge. Vilken storlek som passar beror på hur tunga och stora blad du ska göra. Jag har använd 22 gauge på löven och 18 gauge på rosen. OBS! Om blomman s…

Tjejen som sticker ut från mängden

Reportage från 2018. Möt Camilla Hamid, tjejen bakom kontot MyKitchenStories som fått alla att dregla efter goda kakor och pajer och andra lättbakade godsaker. MyKitchenStories vann både årets matinstagrammare och Matbloggspriset under 2018!Camilla är två-barnsmamman från Stockholm som tog Sverige med storm med sitt instagram-konto som hon startade i april 2015. Att baka har hon gjort hela sitt liv, men aldrig hade hon tänkt att någon skulle vara intresserad av att följa hennes…

Starta eget tårtföretag

Att starta eget tårtföretagEn intervju från 2018 med My Lillvede från Mybakat.seMy är läraren som lade undervisningen åt sidan för att satsa på sitt stora intresse; bakning och tårtor.2017 startade hon sitt företag mybakat.se och sedan knappt ett år bakar hon tårtor på beställning på heltid. Nu har det gått nästan ett år sedan du bytte bransch och gav dig in i tårtvärlden som egenföretagare. Hur skulle du utvärdera den…

En världsmästare i tårtkonst

Möt Liv Sandberg - en riktig världsmästare i tårtkonstReportage från 2018.Liv vid sin arbetsplats där alla vackra sockerdekorationer skapas.Liv Sandberg, 35 år och bosatt i Södertälje, är inte bara helt fantastisk på att skapa vackra tårtor. Hon är dessutom en tvättäkta världsmästare!2016 vann hon den ärofyllda titeln Most Inspiring Wedding Cake Artist i finalen som gick av stapeln i Hong Kong.Jag möter Liv i hennes lokal i Hökarängen d…

Bullar med choklad

Baka härligt saftiga vetebullar med chokladfyllning. Ett tips är att använda cupcakesformar så växer bullarna uppåt likt en muffins och fyllningen rinner inte ut.Vi har använt oss av Callebaut bakchoklad till fyllningen, men du kan givetvis byta ut den till valfri chokladsort. Recept (ca 35 stora bullar)50 g jäst150 g smör5 dl mjölk1 dl strösocker0,5 tsk salt1,5 tsk vaniljsockerca 14 dl vetemjölFyllning:2 dl grädde4 dl chokladPensling1 uppvispat ägg 1. Smula jästen i…

Hela Sverige bakar - Maya Vestin

Att vara med i Hela Sverige Bakar- Maya Vestin -Reportage från 2018.Maya Vestin, 35, från Örnsköldsvik är en av deltagarna i 2018 års upplaga av Hela Sverige Bakar.Givetvis tog vi chansen att träffa Maya och få höra mer om hennes upplevelser från tv-programmet och tävlingen. Berätta lite om varför du sökte till programmet?- Det här var faktiskt andra året jag sökte dit. Förra året gick jag vidare till slutcasting, men missade precis en plats i…

Cheesecake i glas med hallon

Krämig cheesecake i glas med hallon. Den här efterrätten vispar du ihop på bara ett par minuter. Den är så enkel, samtidgt så makalöst god. Den fungerar även perfekt att göra i förväg och förvara under dagen i kylskåp och bara plocka fram när det är dags att fika.Du behöver:(4 portioner)2 dl visprgrädde200 g cream cheese (exemp. Philidelphia)0,5 dl strösocker0,5 tsk vaniljpulver6 smulade havrekakor150 g hallon, färska eller frysta tinadev. ch…

Lyckas med praliner

Lyckas med pralinerEn intervju med Fru Hellmans chokladReportage från 2018.Jenny Hellman startade sitt företag under senhösten 2014 och den första pralin-asken skickades iväg lagom till julen 2014. Men att baka och skapa i choklad var inget nytt för Jenny, som är uppväxt i bagerimiljön. Redan som 10-åring fick hon vara med och klippa locket av sina första semlor.Hos Fru Hellmans choklad skapar man idag praliner för både privatpersoner och återförsäljare. Upp emo…

Blåbärspaj

Vad är godare än blåbär, och speciellt de du plockat själv!Passa på att göra en riktigt god blåbärspaj, enligt det recept min farmor alltid gjorde den. Pajen serveras med fördel varm med en klick vaniljsås till. Du kan värma den lite i ugnen innan servering. Till detta recept får du ut två st blåbärspajer. Du behöver:Pajskal5 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver1 dl socker100 gr rumsvarmt smör2 dl mjölkFyllning4 msk socker8 dl blåbär (f…

Snickers-kladdkaka

Riktigt supergod kladdkaka med Snickers! En perfekt kombination av söt choklad, kola och salta nötter. Du rör ihop alla ingredienserna direkt i en kastrull. Du behöver:100 g osaltat smör2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 ägg0,5 dl kakao1,5 dl vetemjöl2 Snickers1. Klä en bakform, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper på botten. Sätt ugnen på 165 grader.2. Smält smöret i en kastrull och dra sedan kastrullen från värmen. Rör ned socker, vaniljsocker,…

Äppelkaka

Du behöver:100 g smör2 dl socker1 ägg2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl1,5 dl mjölk3 äpplen4 msk socker1 msk kanelGör så här:Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret och rör ihop med sockret.Tillsätt ägget under omrörning.Rör i bakpulver, vetemjöl och mjölk.Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.Skala äpplena och klyfta dem.Vänd dem i socker och kanel och tryck ned dem i kakan.Grädda sedan i nedre delen a ugn…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen