BAKA MED SMAKSATT FLORSOCKER

2017-07-02 0 Kommentarer Recept,

Smaksatt florsocker är definitivt en av våra mest populära produkter! Och nu kan vi äntligen erbjuda hela 27 olika smaker. De är alla fria från nötter, gluten och mjölk och smaksatta med naturliga aromer. Alla är vita i färgen såvida de inte är med chokladsmak, då är de bruna och innehåller kakao.

En av de vanligaste frågorna vi får är hur de kan användas i bakning och om vi kan tipsa om recept. Florsockret kan enkelt byta ut strösockret i bakningen eller användas som smaksättare i frostingar. Det kan också blandas 50/50 med vanligt florocker för en mildare smak.

Här nedan följer några recept som vi kan tipsa om. Du väljer givetvis den smak på florsockret som tilltalar dig mest, måttangivelserna är fortsatt desamma.

Maränger med smak av vit choklad och hallon

Vispa äggvitorna med elvisp på hög effekt tills de blivit till ett vitt och fast skum, ca 5-10 minuter. Du ska kunna vända skålen upp och ned utan att smeten faller ur. Vänd sedan försiktigt ned florsockret och blanda till en jämn smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut 2-3 cm stora maränger på en plåt. Finast effekt får du om du använder en stor stjärntyll, ex Wilton tyll 1B. Grädda i 100 grader i ca 30-45 minuter. För marmorerade maränger kan du måla lite pastafärg på insidan av spritspåsen innan du fyller den med marängsmet.

Muffins med bananchokladsmak. (Mums, blev direkt en storfavorit!)

  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2 msk mjölk

Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda alla de övriga torra ingredienserna och vispa ned i äggblandningen. Blanda sedan mjölk och det smälta smöret och vispa ned i smetet. Fyll till hälften i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Vi förgyllde dessa muffins med en frosting med smak av karamell och sprinklade dem med strössel. Frostingen gjorde vi med hjälp av denna
mousse-mix.

Den har en riktigt god smak av karamell med små sega kolabitar. Du blandar mixen med lite ljummet vatten och blandar sedan försiktigt ned i vispad grädde. Ställ i kylen en timme och ät sedan som dessert, använd som tårtfyllning eller spritsa den som frosting.

 

Snabb och god frosting perfekt som tårtfyllning eller till spritsning
Vi har en mix för fluffig frosting som på kort tid blivit omåttligt populär. Vi säljer den även till många caféer och bagerier som upptäckt hur fantasiskt enkelt den är att använda. Den går att göra med mjölk, men även vatten vilket är perfekt för de muffins eller tårtor som ska stå framme i rumstemperatur ett tag. Frostingen smakar inte mycket i sig själv utan du kan fritt smaksätta den som du själv önskar.

Och här blir det extra roligt att använda det smaksatta florsockret! Efter att du gjort frostingen blandar du helt enkelt ned ca 1 dl florsocker och får en helt fantastisk frosting som både smakar gott och har perfekt konsistens för att spritsa med.
Du kan också enkelt färga den med pastafärger.
Vi använde här florsocker med smak av key lime och banana split. Lime föll de vuxna i smaken under den varma sommardagen medan vi nästan fick dra barnen bort från frostingen med banansmak. Den var omåttligt populär!
Det blir enkelt och roligt att baka när man kan göra en stor grundsats av frosting och sedan dela den i flera mindre skålar och smaksätta den i många olika smaker.

 

Smörkräm

Smörkräm till att spackla tårtor. Här kommer florsockret verkligen till sin rätt då du dels ändå behöver florsocker till din smörkräm och dels vill smaksätta den med något riktigt gott.
 

  • 300 g osaltat rumsvarmt smör
  • 1 äggula
  • 1 msk hett vatten
  • 3 dl florsocker (blanda gärna 50/50 med vanligt florsocker)

Vispa smöret minst 10 minuter, gärna längre, med elvisp eller hushållsassistent, på hög effekt. När smöret är riktigt vitt och luftigt, likt grädde, blandar du ned florsockret och vispar i ytterligare 5 minuter. Vispa sedan ned vattnet lite i taget och sist äggulan för en krämigare smörkräm. Färga den med pastafärg om så önskas.
Vi tipsar om dessa florsocker till smörkrämen:


Kokos - smakar som innehållet i mums-mums. Svårt att sluta äta :)


Strawberry Milkshake - Sött och somrigt

Chocolate milkshake - Gillar du choklad kommer du älska denna. Wow, vad gott, tyckte vi!
 

Vad kan man då använda florsockret mer till? Här kommer några fler förslag från oss:


Macarones, givetvis! Perfekta små bakverk nu under sommaren

Cheesecake! Smaskens

Glasyr till långpannekaka - Våga experimentera med snoddas!

 

Har du ett eget recept du vill tipsa om? Skriv till oss och berätta så lägger vi gärna upp det här
 

 

Taggar: florsocker