Cheesecake i glas med hallon

Skriven av Magdalena 2018-09-21 0 Kommentarer

Krämig cheesecake i glas med hallon

 

Den här efterrätten vispar du ihop på bara ett par minuter. Den är så enkel, samtidgt så makalöst god. Den fungerar även perfekt att göra i förväg och förvara under dagen i kylskåp och bara plocka fram när det är dags att fika.

Du behöver:
(4 portioner)

  • 2 dl visprgrädde
  • 200 g cream cheese (exemp. Philidelphia)
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 smulade havrekakor
  • 150 g hallon, färska eller frysta tinad
  • ev. chokladsås

Vispa grädden så att den blir mellantjock. Blanda sedan ner cream cheese, vaniljpulver och socker. Vispa till s den blir riktigt tjock.
Smula ned kakorna i botten på 4 glas. Spritsa eller klicka sedan över cream cheese-blandningen.

Stampa ihop hallonen lätt med en gaffel och fördela överst i glasen.

 

Spara gärna några av hallonen till garnering.

 

Ringla över chokladsås på toppen.