PÄRONBISKVIER

2018-05-04 0 Kommentarer Recept,

Varför inte börja dagen med härligt goda päronbiskvier doppade i söt mjölkchoklad?

Här är ett enkelt recept på försvinnande goda biskvier med fräsch smak av päron. Mums!

Du behöver:

300 g mandelmassa
2 äggvitor
300 g osaltat smör
1 msk päronarom
2 dl florsocker
1 äggula
200 g mjölkchoklad
3 msk kokosfett
50 g candy buttons light green

Bra att ha:
Spritspåsar
Dipping tools
Melting Bottle
Grön pastafärg
 

Biskvier:

Riv mandelmassan fint med ett rivjärn. Vispa ihop med 2 äggvitor (spara en äggula till smörkrämen)

Med hjälp av en spritspåse spritsar du ut ca 3 cm stora cirklar på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen på 160 grader varmluft (170 gr vanlig ugn) i ca 10 minuter tills svagt gyllenbruna.

Låt svalna.

Smörkräm:

Vispa 300 g mjukt och rumsvarmt smör i ca 10 minuter tills det blir riktigt vitt och luftigt. Blanda i 2 dl florsocker och vispa ytterligare 5-10 minuter.

Blanda nu i 1 msk päronarom och en äggula och vispa till allt blandats väl. Vill du ha en grön fyllning så vispa ned en liten mängd grön pastafärg.

Spritsa ut smörkrämen på biskvierna i ett tjockt lager. Om du vill kan du använda en liten kniv och forma smörkrämen som en pyramid.

Ställ i kylen i minst 30 minuter.
 

Choklad:

Smält 300 g mjölkchoklad över ett vattenbad. Blanda i 1-2 msk kokosfett för en lösare konsistsens.

Med hjälp av ett chokladspett stick in verktyget i undersidan av biskvien, snurra ett halvt varv för att låsa fast och doppa sedan biskvien i den smäkta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av medan du håller biskvien fortsatt upp och ned och snurrar lite.

Ställ på ett bakplåtspapper och när alla är doppade så ställer du in dem i kylen.

Smält nu ca 50-100 g gröna candy buttons över vattenbad. Blanda i en klick kokosfett under rörning för en lösare konsistens.

Häll sedan den smälta chokladen i en chokladflaska och ta fram biskvierna från kylen.

Spritsa alla biskvier samtidigt med den ljusgöna chokladen och voilá, färdiga att njuta av!

Biskvierna går utmärkt att frysa. Förvara annars i kylen och ta ut dem en liten stund innan de ska ätas så smörkrämen inuti hinner mjukna.

Taggar: Päronbsikvier