PÄRONTÅRTA

2018-05-07 0 Kommentarer Tårtor,

Pärontårta med mjölkchoklad, kolasås, valnötter och päronmousse!

 

Du behöver:

4 tårtbottnar - 15 cm i diameter. Använd gärna Wilton Easy Layers bakform

2 portioner fluffig frosting

1 msk päronarom

1-2 krm grön pastafärg

150 g Marabou mjölkchoklad

4 dl grädde

1 burk karamelliserad mjölk

1 näve valnötter

 

Fyllning päronmousse:

Vispa 2 portioner fluffig frosting enligt beskrivning på påsen. Smaksätt med 1 msk päronarom och färga ljust grön.

1/3 av den färdiga frostingen använder du som fyllning i lager 1 och spara resten till att spackla tårtan med. Ställ frostingen i kylen.

Fyll lager 1 i tårtan.

 

Fyllning kolasås med valnötter:

Vispa 2 dl grädde hårt. Blanda ned 1 dl karamelliserad mjölk på burk och blanda noga. 

Bryn en näve valnötter i smör i en stekpanna på hög värme i en minut eller två. Se till att de inte bränns.

Grovhacka dem och blanda ned i kolasåsen.

Fyll lager två i tårtan.

 

Fyllning mjölkchoklad:

Smätt 150 g choklad över ett vattenbad och blanda sedan ned 2 dl ovispad grädde. Låt stå i kylen 3-4 timmar tills den blivit ritkigt kall.

Då vispar du upp den till en tjock chokladgrädde och använder som fyllning lager 3 i tårtan. 

 

Efter att du fyllt tårtan, låt den gärna stå över natten och dra till sig innan du spacklar den. Använd päronfrostingen du gjorde tidigare och spackla tårtan med.

 

Grön Candy Drip:
Smält 1 dl gröna Candy Buttons över ett vattenbad och blanda ned 1 msk kokosfett för en lösare konsistens.

Fyll den smälta chokladen i en spritsflaska och låt svalna 30 minuter. Sedan spritsar du en kant runt hela tårtan med olika tryck på flaskan så att en viss mängd rinner ner över kanten.

Den choklad som blir över kan du spara i flera dagar i flaskan i kylen. Du smälter den på nytt genom att försiktigt värma den i micron tills chokladen blivit flytande igen.

För att dölja chokladkanten på tårtan så spritsar du ett snyggt mönster med valfri tyll med päronfrostingen.

Vi har dekorerat tårtan med päronbiskvier vi gjorde i ett tidigare blogginlägg samt ett fantastiskt gott päronströssel vi hittat på Coop.