Knivskarpa kanter

Vi drömmer alla om dem. De knivskarpa kanterna på tårtan som ger ett symmetrisk, estetiskt och välarbetat intryck.

Här delar vi med oss av ett enkelt knep som ger perfekta kanter in i minsta detalj. Har du gjort grundarbetet med spacklingen bra är det bara att köra på. Du kommer älska slutesultatet!

1. Börja med att täcka tårtan med sockerpasta eller marsipan. Släta ut marsipanen så att den ligger jämnt och fint över tårtan.

2. Använd händerna och stryk marsipanen nedåt över tårtans kanter. Släta ut alla veck och bubblor.

3. Arbeta runt hela tårtan tills alla veck är borta och du har en volangkant längst ned runt tårtan.

4. Nu är det dags att arbeta på kanterna med din smoother eller spackelspade. Med en masserande rörelse polerar du ovansidan av tårtan för att få bort eventuella luftbubblor och gör sedan samma sak på kanterna av tårtan. Arbeta uppifrån och ned.

6. Nu är det dags att arbeta på kanterna. Fortsätt med masserande rörelser med den ena smoothern du har på ovansidan av tårtan och massera ut marsipanen mot den smoother du möter upp med på kanten. Kantsmoothern som du håller tätt emot och formad efter tårtan kommer att skapa den skarpa kanten. Du kan sedan justera kanten mer genom att "massera" marsipanen uppåt med kantsmoothern.

8. Här ser du tydligt vilken skillnad det blir på att arbeta med dessa två smoothers.

9. Massera nu den nedre delen av kanterna på tårtan och försiktigt pressar du smoothern neråt och skär bort överflödet av marsipanen med en sågande rörelse fram och tillbaka.

10. Slutresultatet blir en rak och fin tårta som har skarpa fina kanter och ett snyggt avslut som inte behöver döljas av en bård eller liknande. 

Lycka till!

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen