Supersnabba tekakor

Här kommer ett recept på mumsiga tekakor som du bakar på under en timme då de bara ska jäsa en gång. Perfekt bröd till barnfamiljer!

 

Recept för ca 20 tekakor

  • 50 g jäst
  • 1/2 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ca 10-11 dl mjöl
  • 1 nypa salt

Smält smör och tillsätt mjölken.Värm tills det är fingervarmt.

Smula jästen i en liten skål och tillsätt sockret. Med en gaffel blanda ihop tills allt blivit till en kräm. Häll ned i degbunken

Tillsätt smörblandningen och blanda ihop allt. Häll i salt och tillsätt sist mjölet lite i taget. Knåda för hand eller med degkrok tills du har en klibbig deg som släpper från bunken.

Rulla 20 bollar och lägg på en plåt. Platta ut dem ordentligt och nagga dem med en gaffel. Låt dem sedan jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 200 grader tills de fått fin färg. Låt svalna och ät sedan med lite smör och ost.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen