Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser!

 

RECEPT

Räcker som fyllning till en form med praliner.

 

Ingredienser mörk choklad-ganache:

  • 110 g mörk choklad
  • 80 g grädde
  • 16 g glykos
  • 22 g smör

Ingredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:

  • 110 g vit choklad eller mjölkchoklad
  • 55 g grädde
  • 16 g glykos
  • 22 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad-ganache)

Tips! Vit chokladganache kan med fördel blandas med 0,5 g saffran. Använd sedan som fyllning i praliner med skal av mjölkchoklad.

 

Hur mycket smaksättning behöver jag?

  • Krydda: 1-2 tsk
  • Alkohol: 20 g
  • Krydda & alkohol: 1-2 tsk & 10 g

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka eller riv choklad i en bunke.
  2. Blanda grädde och glykos och låt koka upp.
  3. Häll gräddblandningen på chokladen och rör om ordentligt tills all choklad har smält.
  4. Rör ned smör och ev. smaksättning.
  5. Låt svalna till 28 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

    Blir du sugen på att göra dina egna chokladpraliner? Kolla in vår guide här på bloggen.

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen