Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. 

RECEPT

Ingredienser:

  • 250 g grädde
  • 140 g glykos
  • 290 g strösocker
  • 65 g kallt smör
  • Smaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.

    Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 1-1,5 tsk salt, 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom.

Gör så här:

  1. Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.
  2. Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den blir gyllenbrun. Rör inte för mycket.
  3. Värm upp grädden ifall den blivit för sval, den ska vara het.
  4. Häll i den heta grädden i omgångar och rör ordentligt i minst 10 sekunder mellan varje omgång. Koka sedan kolan till 111 grader. 
  5. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad tills den slutar koka.
  6. Ta bort från vattenbadet och vispa ned smöret och ev. kryddor.
  7. Låt svalna och häll sedan ned i en spritspåse. 

Blir du sugen på att göra dina egna praliner? Kolla in vår guide för att lyckas!

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen