SEGA CHOKLADKAKOR

2017-10-27 0 Kommentarer Recept,

Sega chokladkakor
ca 25-30 st

5 dl florsocker
4 äggvitor
1/4 tsk salt
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

75 gr hackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop florsocker och äggvitor.
Rör i salt, kakao och vaniljsocker.
Smeten ska inte vara rinnig och inte får hård, utan lagom krämig. Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård.
Rör i den hackade chokladen (kan uteslutas).
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 8-9 minuter.
Låt svalna innan du tar dom från plåten.

Testa att byta ut 1/2 eller 1/3 till smaksatt florsocker, t ex Orange Zest, det blir riktigt gott!