RECEPT SIFFERTÅRTA

Skriven av Therese 2019-05-16 0 Kommentarer Recept,Tårtor,

Att siffertårtor blivit populära är det nog ingen som missat. De går att variera i oändlighet och dessutom har de en massa goda dekorationer ovanpå.

Bäst av allt - de är enklare att göra än vad man tror! :)

 

Recept siffertårta

 

Den här siffertårtan är gjord på rulltårtebottnar och har en beroendeframkallande fyllning av mango-frosting och chokladströssel. Dekorationer i gumpaste tillsammans med färska bär eller frukter ger tårtan det där somrigt fräscha utseendet.

 

DU BEHÖVER:

  • Bakplåtspapper
  • Tyll och spritspåse
  • Valfritt strössel
  • Fluffig frosting
  • Arom för smaksättning, t ex mango
  • Ätbara dekorationer
  • Färska frukter eller bär

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Börja med att baka en tårtbotten, jag gjorde en vanlig rulltårtebotten i långpanna. Recept finns här.

 


2. Rita ut siffran du vill göra på ett bakplåtspapper och klipp ut formen. Den här tårtan är ca 25x20 och räcker till ca 8 normalstora bitar.

 


3. Lägg bakplåtspapperet på din tårtbotten och skär ut siffran. Dela sedan din botten i två lager.

 


3. Sprid ut chokladströssel över det nedre lagret, detta kommer senare att döljas av frostingen.


4. Vispa fluffig frosting enligt beskrivningen på paketet, tillsätt någon/några droppar mangoarom.

 


5. Spritsa frostingen så att den täcker hela lagret. Vi har använt Wiltons tyll 6B. Börja längst ut för att få ett jämnt mönster.

 


6. Lägg på det andra lagret med tårtbotten och spritsa likadant ovanpå, börja på kanterna och fortsätt in till mitten.

 


7. Dekorera som du vill! Ju mer desto bättre tycker vi :)