Det kan aldrig gå fel med morotskaka. Den perfekta kombinationen av cream cheese-frosting och morotskaka är omöjlig att tröttna på. Med FunCakes färdiga kakmix bakar du enkelt en morotskaka med alla de rätta kryddorna. Tillsätt gärna russin eller nötter i smeten. Mixen kan också användas för att göra morotscupcakes!
- Bakmix för morotskaka eller morotscupcakes.
- Tillsätt bara vatten, ägg, vegetabilisk olja och riven morot.
- Innehåller 500 g.
- Förvara på en sval och torr plats.
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°C (varmluftsugn 160°C).
- Använd rumstempererade ingredienser. Blanda 500 g mix, 3 ägg (150 g), 150 ml vegetabilisk olja och 150 g riven morot.
- Valfritt: Tillsätt valfria nötter och/eller blötlagda russin (40 g) efter tycke och smak.
- Blanda ihop i 5 minuter och häll sedan smeten i en smörad eller klädd bakform (20 cm fyrkantig eller 22 cm rund).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter tills den är gyllene (25 minuter för cupcakes).
Ingredienser: socker, VETEMJÖL, VASSLEPULVER (MJÖLK), potatisstärkelse, jäsmedel: E450, E500, örter och kryddor (kanel), VETESTÄRKELSE, salt, emulgeringsmedel: E481 (palm), förtjockningsmedel: E415, arom. Kan innehålla spår av ÄGG, SOJA och LUPIN.