FunCakes Marängpulver är perfekt för att göra maränger, pavlova och amerikansk smörkräm. Pulvret är färdigt att använda – tillsätt bara lite vatten och socker om du önskar.
Observera: På grund av produktens struktur är det inte lämpligt för att göra Royal Icing.
Instruktioner för maränger:
- Förvärm ugnen till 120°C (100°C för varmluftsugn).
- Skål och visp måste vara fettåliga.
- Blanda 14 gram marängpulver med 125 ml vatten och 125 gram strösocker.
- Vispa blandningen på hög hastighet tills ett vitt skum bildas.
- Tillsätt ytterligare 250 gram strösocker, lite i taget. Fortsätt vispa tills du kan forma toppar som inte faller tillbaka.
- Spritsa marängerna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och baka/torka i ugnen i cirka 1,5 timme.
- Stäng av ugnen men låt marängerna ligga kvar och svalna.
Instruktioner för amerikansk smörkräm:
- Blanda 190 gram Crisco med 7 teskedar (35 gram) vatten.
- Tillsätt 450 gram florsocker och 15 gram marängpulver och blanda väl.
- Tillsätt ytterligare 4 teskedar (20 gram) vatten och blanda tills du får en smidig, bredbar kräm.
Tips: Använd alltid en ren sked.
Ingredienser: ÄGGVITEPULVER (frigående), socker, förtjockningsmedel: E466, surhetsreglerande medel: E330. Kan innehålla spår av MJÖLK och NÖTTER.
Innehåller 150 g.