ÄTBARA FÄRGER

Ätbar färg, livsmedelsfärg vanligt benämnt, till tårta finns i många olika varianter och används till att färga grädde, smörkräm och frosting men kan även användas för att måla på tårtor, bakverk och dekorationer. Du kan även använda färgen till att färga kakdeg och smet. Det finns många olika varianter av ätbar färg att välja mellan, beroende på vad du bakar och hur du vill färga så passar färgerna till olika ändamål. Till vissa recept krävs det mer eller mindre färg för att få önskat resultat och beroende på ytan på ditt bakverk krävs det olika typer av färg. Du kan även blanda olika färgnyanser för att uppnå önskat resultat. Om du scrollar längst ned på denna sida så har vi beskrivit vad de olika färgtyperna kan användas till.

Pastafärger är flytande geléfärger som till skillnad från vanliga hushållsfärger och karamellfärger ger ett intensivt färgpigment utan att tillföra mycket vätska. De är därför idealiska för att färga grädde, sockerpasta, marsipan, gum paste, smörkräm och frostingar. I vårt sortiment hittar du bland annat FunCakes pastafärg och Progel pastafärg.

Pulverfärger används främst för att torrmåla ytan på exempelvis sockerpasta, men går även att blanda med en liten mängd alkohol för att få fram en jämn flytande färg.

Sprayfärger används med fördel på ytor som inte går att måla, exempelvis på grädde eller smörkräm. Spray är också bra om du vill färga hela tårtan exempelvis silver eller guldfärgad.

Paint-färger och metallicfärger målas med pensel och ger en heltäckande yta. Färgerna kan användas för att färglägga präglade ord och hälsningar i exempelvis sockerpasta och smörkräm.

Livsmedelspennor används som vanliga tuschpennor och är utmärkta att använda för små detaljer, eller för att skriva text med på exempelvis marsipan och sockerpasta. Ett tips är att låta barnen använda livsmedelspennor för att hjälpa till att dekorera tårtan på ett roligt och enkelt sätt utan att kladda. De är enkla att hantera och ser ut som en vanlig tuschpenna.

Glitter och shimmer borstas med fördel på med pensel på sockerpasta och marsipan. Glittret går också att strö på grädde och smörkräm. Eller varför inte addera lite glittrande guldshimmer i champagneglaset?

Ska du färga choklad finns det några alternativ att välja på. Oljebaserad färg är ett bra alternativ när du ska färga vit choklad och vill ha en jämn och fin yta, endast någon droppe krävs för ett fylligt färgresultat.

Med airbrushfärger kan du skapa en häftig effekt när du dekorerar dina tårtor och bakverk. Färgen sprayas på dina kreationer med hjälp av en airbrush-maskin.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen