Pastafärger

Pastafärger och Icing colors är perfekta att använda för att färga b la sockerpasta, marsipan, modelleringschoklad, grädde och smörkräm. Välj bland mängder av färger och varumärken som ProGel, Funcolours och Wilton.

Färgen är väldigt dryg och det räcker med en liten, liten mängd även för en intensiv färg. Färgerna går bra att blanda med varandra för önskad nyans. Färga in två bitar sockerpasta eller marsipan och knåda sedan hop bitarna.
Till skillnad från vanlig hushållsfärg så tillför dessa färger intensiva färgpigment utan att göra sockerpastan, marsipanen, grädden eller smörkrämen vattnig.

Färg

Varumärke

Varför ska man använda pastafärger?

Pastafärger, eller geléfärger som de också kallas, är mycket populära inom bakning av flera anledningar:

Intensiva färger: Till skillnad från traditionella flytande livsmedelsfärger ger pastafärger starka och djärva färger med endast en liten mängd färg. Detta gör att man kan uppnå önskad nyans lättare.

Tjockare konsistens: Eftersom pastafärger är tjockare än flytande livsmedelsfärger påverkar de inte konsistensen av ditt bakverk i samma grad. Detta är särskilt viktigt i recept som är känsliga för vätskemängden, som macarons eller vissa glasyrer.

Långvarighet: Pastafärger håller länge, både när det gäller förvaring och i hur de behåller sin intensitet under bakning.

Brett färgspektrum: Det finns ett brett utbud av färger tillgängliga, vilket gör det möjligt att skapa nästan vilken färgton som helst. Dessutom kan de blandas för att skapa anpassade nyanser.

Stabilitet: Pastafärger är ofta mer värmebeständiga än andra färger, vilket innebär att de behåller sin nyans även vid höga baktemperaturer.

Inga oönskade smaker: Kvalitetspastafärger tenderar inte att lägga till någon märkbar smak till bakverk, till skillnad från vissa flytande färger som kan ge en lätt kemisk smak.

Användarvänligt: Pastafärger är lätta att dosera och blanda, vilket gör det enklare att uppnå önskad nyans. Vill du ha väldigt lite färg kan du använda en tandpetare som du doppar i färgen och sedan doppar i smeten du vill färga.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen