Sockerpasta

Sockerpasta, sockermassa, sugar paste, fondant; kärt bart har många namn.

Sockerpasta används för att täcka tårtor och bakverk, likt marsipan på prinsesstårtan. Pastan klibbar inte så mycket och torkar snabbt på ytan medan den förblir mjuk inuti. Sockerpasta är också väldigt bra för att modellera ätbara figurer som små kycklingar och blommor med. Vill du att sockerpastan ska torka snabbare kan du blanda den med CMC/Tylo som du hittar här. På så sätt får sockerpastan egenskaper som liknar modelleringspasta.

Färg

Varumärke

Storlek

Om du använder sockerpastan som tårtlock ovanpå grädde eller mousse är det bra att först pensla locket med olja eller smält smör. Fettet fungerar som ett skyddande lager och du undviker att sockerpastan "svettas" och blir fuktig. Har du spacklat tårtan med smörkräm kan tårtlocket läggas direkt ovanpå.

Hos oss på Tant Fondant hittar du sockerpasta i en mängd olika färger, storlekar och märken. Wilton, Funcakes, Decora, Renshaw och många fler. Sockerpasta är oftast smaksatt med vanilj men finns också i spännande smaker som lakrits, kola, jordgubb, citron, päron och hallon. Du kan också smaksätta sockerpastan själv med aromer och essenser.

Vill du färga din sockerpasta själv? Inga problem. Utgå från vit sockerpasta så kan du färga exakt den nyans du vill med hjälp av pastafärger. Vanlig karamellfärg bör du undvika då den tillför för mycket vätska och gör pastan alltför klibbig. Se vårt sortiment av pastafärger här

Till en tårta med en diameter på 24-26 cm behöver du 500 g pasta, till en mindre tårta på 15-18 cm i diameter behövs 300-350 g sockerpasta.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen