Smidig och lättarbetad sockerpasta från FunCakes sortiment i svart färg. Går även under benämningen sugarpaste, dekormassa och fondant.
Gör så här för bästa resultat:
- Låt sockerpastan komma upp i rumstemperatur.
- Knåda ordentligt tills sockerpastan är mjuk och elastisk.
- Pudra underlaget med florsocker och kavla sedan ut sockerpastan (2-3 mm tjock är lagom).
- Vrid sockerpastan ett kvarts varv för att säkerställa att den inte fastnat.
- Får du inte till jämna kanter när du kavlat ut den utan sockerpastan spricker? Börja då om och knåda och kavla igen tills kanterna är jämna och fina.
Förvara öppnad förpackning väl försluten, gärna i dubbla plastpåsar i rumstemperatur.
Sockerpasta bör ej komma i direkt kontakt med grädde då den kan börja "svettas". Skall du täcka en gräddtårta så pensla locket av sockerpasta med olja eller smält smör först. Enklast är att fodra tårtan med smörkräm istället för grädde.
Ingredienser: socker, vegetabiliskt fett (palmkärn, palm), vatten, glukossirap, färgämne: E153, fuktighetsbevarande medel E422, emulgeringsmedel: E471, förtjockningsmedel E415, E466, naturlig arom, konserveringsmedel E200, citronsyra E330.
Kan innehålla spår av NÖTTER.