Marsipan

Marsipan av högsta kvalitet till tårtor och marsipanfigurer. Hos oss på tantfondant.se hittar du både mindre förpackningar med marsipan i fina färger samt 500 g svensk kavlingsmarsipan av anpassade för att kavla ut tårtlock för att täcka tårtor. I sortimentet hittar du klassisk vit marsipan men även marsipan i färger som blå, svart, röd och gul. 

Till en tårta på 24-26 cm behöver du ca 500 g marsipan. Tänk på att kavla ut en tillräckligt stor platta för att kunna täcka tårtan ordentligt och få en bred kant över nedtill för att kunna pressa bort alla veck och bubblor. Kanten skär du sedan bort när tårtan är slät och fin och så har du lite marsipan kvar att dekorera med.

Färg

Storlek

Kavlingsmarsipan är lätt att kavla ut, flexibel och elastisk och lämpar sig ypperligt som tårtlock för att täcka tårtor. Marsipan används också vid modellering av tårtdekorationer och figurer som marsipangrisar eller marsipanrosor. Exempel på vanliga marsipantårtor är prinsesstårta och operatårta. Även på på bröllopstårtor är det vanligt med marsipanlock. Marsipan innehåller mandel vilket ger en god uppskattad smak. Vill du färga marsipanen själv går det utmärkt. Vi rekommenderar att du använder pastafärger. Droppa några droppar färg i marsipanen och knåda in ordentligt, tillsätt mer färg tills du uppnår önskad nyans.

Marsipan tillverkas av mandel och sockerlag som blandas samman till en len konsistens. Beroende på vart mandeln kommer ifrån skiftar karaktären och mandelmassan kan variera i smak, mängden socker i förhållande till mandel gör också att smaken varierar vilket gör att marsipanen smakar olika beroende på tillverkare. Lär dig mer om marsipan och sockerpasta i vår FAQ.

För att lyckas kavla ut och få till ett fint marsipanlock kan man sprida ut mjöl på bakbordet för att inte riskera att marsipanen fastnar. Ett tips är att använda kavlingsmattor där du också har stödlinjer som visar hur mycket du ska kavla. Marsipan är ganska sött och för att få ett lämpligt lager är det bra att försöka kavla ut den till 2-3 milimeter tjock. Ett tips är att rulla upp tårtlocket på en kavel innan du lägger på det på tårtan.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen