Arkiv

Vinnarna i vår vintertävling!

I februari månad höll vi en tävling för alla som ville dela med sig av sin bästa bakelse med vintertema. Bidragen till tävlingen strömmade in och vi är nu väldigt glada att presentera vinnarna. Ett stort tack till alla som deltog!Vi fick fantastiska kreationer skickade till oss och juryn som bestod av Åsa från Åsas tårtor, Emelie från Hippie de luxe samt Tant Fondant har nu utsett vinnarna. Priserna för placeringar 1-3 var bak-kit från PME samt att receptet,…

Recept på enkel påsktårta med choklad

En påsktårta är den givna desserten på påskbordet för att fira in våren och den härliga långhelgen tillsammans. På Tant Fondants tårtgrupp på Facebook har vi hämtat ett recept från Ellinor Josefsson som bakat en chokladtårta med passionsfruktsmousse som hon sedan dekorerat med grön smörkräm och påsktema! Recept PåsktårtaTårtbottenÄggSockerMjölPotatismjölBakpulverKakao Fyllning passionsfruktmousse3 dl vispg…

Hur gör man en regnbågstårta?

En regnbågstårta är en populär tårta i regnbågens alla färger och verkligen en sprakande kreation. Det är bottenlagret av tårtan som färgas för att skapa ett häftigt visuellt intryck när tårtan ska serveras. Här har vi hämtat ett recept på regnbågstårta från Tant Fondants tårtgrupp på Facebook. Faten Alfreij har postat en fantastiskt vacker regnbågstårta i Tårtgruppen på Facebook och med tillåt…

Njut av varm choklad!

Chokladdryck1-2 Portioner4 dl Mjölk1,5 dl Callebaut mörk choklad1 dl Grädde Topping:1 ½ dl Grädde1 dl Callebaut mörk chokladMini marshmallowsÄtbart Guld Så här gör du: Smält Callebaut mörk choklad tillsammans med gräddenBlanda i mjölken och värm under omrörning.Häll i kopparSmält Callebaut mörk chokladLägg grädden på chokladenRingla över den smälta chokladenToppa med mini marshmallows och ätbart guld för en extr…

Vintertävling!

Vi vill se din bästa bakelse med vintertema! Tävla och vinn fina priser genom att presentera bakelsen i en video som du lägger upp på Facebook i Tårtgruppen eller på din Instagram. Tagga ditt inlägg med #tantfondanttävling för att vara med!I videon presenterar du namnet på din bakelse samt smak, fyllning och vad den är täckt/spritsad med. Tänk på att även dokumentera hela bakprocessen med bild och text ifall du är ett av de tio bidrag som går vidare i t&a…

Smördegssemlor med choklad, blåbär och vaniljgrädde.

Dessa frasiga smördegsbakelser med kakao i degen är verkligen supergoda och enkla att göra, vill man göra det ännu enklare så funkar färdiga smördegsplattor perfekt. Ingredienser:300 g kylskåpskallt smör 7 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 äggulor 1 tsk salt 2 msk strösocker 1 dl vatten Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsockerBlåbärssylt eller annan syltCallebaut mjölkchoklad Färska bär Gör såhär: 1. Blanda snabbt ihop smör, str&…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Cupcakes till studenten!

Om du vill bjuda på ett riktigt festligt studentfika som dessutom är både snabbt och enkelt måste du testa student-cupcakes! Fyll muffinsen med valfri fyllning, spritsa med fluffig frosting och toppa sedan med söta marshmallowsmössor. Ljuvligt gott samtidigt som det är smidigt att bjuda på i trädgården, om kalaset p g a rådande omständigheter firas utomhus. <3GÖR SÅ HÄR:Grädda först färdigt dina muffins och låt svalna. Vi har bakat traditio…

Bee safe pavlova av Anna Winér

Anna Winér står bakom Instagram-kontot @anna_winer där hon delar med sig av inspirerande recept som är både vegetariska/veganska, glutenfria och utan vitt socker. Anna har i samarbete med oss tagit fram ett recept på ljuvliga bi-pavlosas. Baka och njut! Pavlova och fyllning:3 dl kikärtsspad5 tsk fibersirap2 krm ättika (24%)Livsmedelsfärg (t ex ProGel)ca. 2 krm xantangummiSmaksättning (t ex Lorann eller Borgeby) Tillbehör:Vit choklad, valfri sortMörk choklad, valfri sort Så…

Somrig marsipantårta

Bjud gästerna på en tårta som får vår- och sommarkänslorna att spira! Tårtan är spacklad med smörkräm och fylld med ljuvlig hallonmousse och vår smidiga mix för chokladmousse. Mums! TÅRTBOTTENVi använder oss av 3 lika-metoden för att baka en fluffig och god tårtbotten. Recept på tårtbotten hittar du här. HALLONMOUSSEDu behöver:350 g hallon2.5 dl grädde3 gelatinbladGör så här:Lägg gelatinbladen i kallt vatten i…

Recept tårtbotten tre lika

3 lika-metoden är en av de enklaste och mest populära recepten i jakten på en hög och jämn tårtbotten. Med metoden behöver du inga måttsatser utan förlitar dig helt på ögonmåttet. Du behöver:3 glas (de måste vara lika stora)ÄggSockerVetemjölEv. potatismjölBakpulverÄgg och bakpulver beroende på bakformens storlek:18 cm: 2 ägg och 1 tsk bakpulver20 cm: 3 ägg och 1 tsk bakpulver24 cm: 4-5 ägg och 1,5 tsk bakpulver26 cm: 5-6 ägg…

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar

Funderar du över hur mycket marsipan eller sockerpasta du behöver för att täcka tårtan? Eller hur många personer tårtan kommer att räcka till?Se guiden som en riktlinje för hur mycket marsipan/sockerpasta som behövs till tårtor i olika storlekar. Du får också en indikation för hur många tårtbitar det blir av tårtan. Det går såklart aldrig att säga exakt eftersom det har att göra med hur tunt du kavlar, hur fikasugna gästerna…

Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:100 g puré av bär26 g strösocker16 g glykos6 g pektin10 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt d&…

Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:250 g grädde140 g glykos290 g strösocker65 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den bl…

Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:110 g mörk choklad80 g grädde16 g glykos22 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:110 g vit choklad eller mjölkchoklad55 g grädde16 g glykos22 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen