Arkiv

Recept Midsommartårta med maräng, limecurd, choklad och jordgubb 

Den här fräscha marängtårtan, som verkligen smakar sommar, kommer att bli pricken över i efter en klassisk midsommarmiddag! Tillverka med fördel Limecurd några dagar innan där även kladdkakan kan bakas dagen innan festen. Då återstår endast att montera tårtan vilket passar bra när många andra bestyr finns på midsommarafton. Glad midsommar! Ingredienser 3 dl grädde 2 Marängbottnar, gör egna eller köp färdiga. Jordgubbar Färsko…

Recept Midsommartårta - Pavlova

Bakverket av maräng som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Här med vitchokladcreme och jordgubbar. En perfekt tårta att baka till Midsommar då en dekoration med jordgubbar är givet! Ingredienser 6 äggvitor 1 krm vitvinsvinäger 4 dl strösocker 100g vit choklad 1 1/2 dl vispgrädde Rivet skal av lime eller citron Gör så här: Marängbotten ( 2 st 24 cm bottnar) 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Vispa 6 st äggvitor till ett fast sk…

Recept Cupcakes med lime och nässlor av @anglakakeriet

Bild: Monika LandströmVad säger ni om dessa härliga cupcakes med lime och nässlor, fyllda med limecurd? Vackert spritsade med Wilton tyll 2D och dekorerade med Super Streusel Heartbeat. Vår ambassadör @anglakakeriet bakar gärna med ingredienser från naturen, och visst vore det väl spännande att testa på att baka med nässlor? Här nedan kommer hennes recept. RECEPT MUFFINS | 20 stDu behöver:MUFFINS50 g smält smör 1 dl mjölk 2 ägg 2 dl socker 4 dl mj&o…

Enkel marängtårta 

Bild: CanvaNär sommaren äntligen har kommit och midsommar väntar runt hörnet är det väl ingen som säger nej till en marängtårta med grädde och jordgubbar. Marängtårtan är en favorit och lite av en klassiker, den går hem hos de flesta och jordgubbar gör den extra somrig. Bara att tänka på den ger sommarkänslor! Läs nedan recept för att baka en enkel marängtårta. Recept Enkel Marängtårta | 10 bitar Ingredienser 8 ä…

Bröllopstårta, födelsedagstårta och tårtdekorationer - möt tårtbagaren Xavierbakar

Tant Fondant har träffat tårtbagaren och tårtkreatören Xavierbakar som berättar om hur hon vågade satsa på det hon brinner för och drömmen om att skala upp företaget och tårtskapandet till en heltidssyssla. Häng med i intervjun och låt dig inspireras! BERÄTTA OM DIG SJÄLV OCH DITT FÖRETAG.- Jag har alltid bakat. Under uppväxten fick jag och mina syskon alltid baka när vi ville och mamma erbjöd sig ta hand om disken. Mormor hade dessutom ett bag…

Baka till studenten – studentmössor av macarons

Studenten är en härlig milstolpe i livet och likt andra speciella tillfällen brukar studentmottagningar i regel innehålla fika. Funderar du på att baka en tårta dagen till ära? Här har vi skrivit ett recept på hur du gör en studenttårta i form av en fantastiskt fin studentmössa. Om du inte vill göra en tårta till studentfikat, eller om du vill bjuda på någonting mer än bara tårta, då finns det flera roliga bakverk med studenttema! Kolla in v…

Bröllopstårtor - tips och inspiration

Foto: Izabella OlofssonEn av de viktigaste delarna, som vi ser det, i bröllopsförberedelserna är att planera den perfekta bröllopstårtan. Hur ska den se ut? Vilka tårtfyllningar passar bäst ihop? Vilka tårtdekorationer lyfter tårtan och passar till brudparets stil? Bröllopstårtan kan verkligen bli festens höjdpunkt och den perfekta detaljen som får gästerna att häpna. Bröllopstårtan skiljer sig från andra tårtor då de vanligtvis är…

Vad är bäst att spritsa tårtor och bakverk med?

På bilden syns Funcakes smörkräm spritsad på tårta. När man spritsar tårtor, cupcakes eller andra bakverk finns det många alternativ att använda sig av så som fluffig frosting, smörkräm och marängsmörkräm. Här har vi valt ut våra favoriter när det kommer till att spritsa. Fluffig frosting (Enchanted Cream)Fluffig frosting är en av våra populäraste mixer. Frostingen är lätt att blanda genom att endast tillsätta vatten e…

Vilka färger används till att färga choklad?

Bilden visar Decoras chokladfärger som används för att måla chokladformar. Om du vill färga din choklad är det bäst att använda chokladfärger. Det finns några alternativ att välja på, nedan har vi satt ihop en kort guide om vilken typ av färg du bör använda för att färga choklad.OljebaseradAtt välja en oljebaserad chokladfärg passar bra till bland annat choklad men även smörkräm och grädde. Den är att föredra framf&oum…

Guide till hur du använder pastafärger

På bilden syns svart pastafärg från Wilton. Vad är pastafärger och vad kan jag färga med dem?Pastafärger är en koncentrerad gel som tillför intensiva färgpigment utan att tillföra mycket vätska. Pastafärger kommer i mängder med färger och används när man ska färga exempelvis sockerpasta, marsipan, smörkräm eller grädde. När man använder pastafärg behöver man endast ta en liten mängd färg. Blanda sedan ned i ex…

Baka till alla hjärtans dag!

Chocolate chip cookie med kladdkakefyllning och chokladfrostingSka du baka till alla hjärtans dag? Eller kanske överraska någon du tycker om med ett bakverk som både är vackert och gott? Testa vårt recept på chocolate chip cookies med kladdkakefyllning. Kakan är spritsad med chokladfrosting gjord på Valrhonas hallonchoklad. INGREDIENSER CHOCOLATE CHIP COOKIE-BOTTEN100 g rumsvarmt smör2 ägg1 1/4 dl farinsocker1 tsk vaniljsocker1 dl mörk choklad, hackad eller chokladknappar3 dl vet…

FAQ - Sockerpasta & Marsipan

Några av de vanligaste frågorna vi får från er kunder är dem som handlar om sockerpasta eller marsipan. Hur gör jag när sockerpastan spricker? Vad använder man modelleringspasta till? Kan man blanda Tylo med marsipan? Med det här inlägget hoppas vi kunna besvara de flesta av era frågor.Saknar du en fråga? Lämna en kommentar så svarar vi så snart vi kan. Lycka till med bakandet! Vad är skillnaden mellan marsipan och sockerpasta?Skillnaden på marsipan oc…

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Chokladtryffel med smak av mint

En klassisk chokladtryffel gjord på mörk Callebaut-choklad smaksatt med pepparmintsolja. Oemotståndligt god och enkel att göra. Vill du inte smaksätta med mint kan du hoppa över det steget eller helt enkelt välja en annan arom efter tycke och smak. Baka och njut!INGREDIENSER:300 g Callebaut chokladpellets mörk2 dl vispgrädde25 g smörPepparmintsolja (valfri)KakaoGÖR SÅ HÄR:Värm grädde och smör till ca 75 grader och häll det sedan över chokladen.Droppa i…

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen