Arkiv

Paj med citronkräm och sommarbär

Ett givet inslag på sommarkvällarna är en fräsch sommarpaj. En perfekt efterrätt som äroslagbart god - och som överraskar både familj och vänner!Spritsa på vackra mönster för ögats njutning, ringla över sirap och toppa med friska, härligabär. Vad smakar mer sommar än en syrlig, söt och fräsch cheesecakepaj? Fira in de ledigadagarna med goda smaker! Recept10 bitar 300 g digestivekex150 g rumsvarmt smör1 tsk kanel fyllning4 gelatinblad2 ägg…

Smörkräm

En fluffig och god smörkräm är ett måste till bakelserna i sommar! Smörkräm är en enkel och oemotståndlig fyllning till bakverk som tårtor och kakor - och inte minst är den en självklarhet i rulltårtor. Den godaste smörkrämen får du testa dig fram till efter smak, men ett tips är att våga experimentera med olika smaker! Utgå från en klassisk bas - och lek med krämen som får ditt bakverk att smaka extra gott, och får dig att im…

Tyllar

Sommaren är här och lediga dagar ger utrymme för att experimentera och imponera i köket - såväl till vardags som till fest! Spritspåsar och tyllar är ett måste i alla kök för att skapa dekorativa upplägg på tallriken och finslipa bakverken. Med olika sorters tyllar kan du låta kreativiteten flöda - och spritsa dig fram till en proffsig hemmabagare! Så här hittar du rätt tyll till din matlagning och bakningI ett hav fyllt med olika typer av spritsar…

Tre recept på midsommartårta

Tårta är ett givet inslag på midsommarfesten. Den klassiska gräddtårtan är enligt många den bästa midsommartårtan, men vi ger här även två ytterligare förslag på tårtor för högtiden. Varför inte testa en Pavlova-midsommartårta eller en fräsch marängtårta som verkligen smakar sommar? Lycka till med tårtbaket!Midsommar är en av de viktigaste traditionerna i Sverige där ljuset, sommaren och början av en perio…

Recept på Limecurd

En syrlig limecurd, passar utmärkt att blanda ut med färskost eller grädde för tårtfyllning eller som tillbehör till glass eller kakor. Ingredienser: 5 st lime¾ - 1 dl strösocker1 msk maizena3 äggulor 25 g rumstempererat smörEn Grön pastafärg Gör så här: 1. Riv skal och pressa saften ur tre stycken limefrukter.2. Koka upp med strösockret och ta av från plattan, sila sedan bort skalen.3. Vispa maizena med saften från de två andra frukterna, v…

Cupcakes med smak av choklad och passionsfrukt

Lediga dagar ger tid för bakning - testa det här receptet på enkla, goda och vackra cupcakes. Choklad från franska Valrhona ger en tydlig smak av passionsfrukt med en unik chokladtextur. Toppa med sockerblommor i olika färger för extra somrig känsla - Mums! Recept för 15 st:2 ägg2 dl Strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao100 g smält smör1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g valrhona passion choklad Gör såhär:Vispa ägg och socker i en bunke.Blanda…

Så här hittar du rätt form till din bakning

En av de viktigaste redskapen för att lyckas med din bakning är att du har rätt typ av form. Olika bakformar passar helt enkelt till olika typer av bakverk, inte minst för att få till ett trevligt utseende. Från den klassiska sockerkaksformen i plåt till moderna formar i silikon som lyfter ditt muffins-bak - Det finns formar för i stort sett alla typer av bakning!BakplåtarDe flesta moderna bakplåtar har non-stick-yta vilket gör att allting du bakar lossnar lätt från pl&arin…

Vinnarna i vår vintertävling!

I februari månad höll vi en tävling för alla som ville dela med sig av sin bästa bakelse med vintertema. Bidragen till tävlingen strömmade in och vi är nu väldigt glada att presentera vinnarna. Ett stort tack till alla som deltog!Vi fick fantastiska kreationer skickade till oss och juryn som bestod av Åsa från Åsas tårtor, Emelie från Hippie de luxe samt Tant Fondant har nu utsett vinnarna. Priserna för placeringar 1-3 var bak-kit från PME samt att receptet,…

Recept på enkel påsktårta med choklad

En påsktårta är den givna desserten på påskbordet för att fira in våren och den härliga långhelgen tillsammans. På Tant Fondants tårtgrupp på Facebook har vi hämtat ett recept från Ellinor Josefsson som bakat en chokladtårta med passionsfruktsmousse som hon sedan dekorerat med grön smörkräm och påsktema! Recept PåsktårtaTårtbottenÄggSockerMjölPotatismjölBakpulverKakao Fyllning passionsfruktmousse3 dl vispg…

Hur gör man en regnbågstårta?

En regnbågstårta är en populär tårta i regnbågens alla färger och verkligen en sprakande kreation. Det är bottenlagret av tårtan som färgas för att skapa ett häftigt visuellt intryck när tårtan ska serveras. Här har vi hämtat ett recept på regnbågstårta från Tant Fondants tårtgrupp på Facebook. Faten Alfreij har postat en fantastiskt vacker regnbågstårta i Tårtgruppen på Facebook och med tillåt…

Njut av varm choklad!

Chokladdryck1-2 Portioner4 dl Mjölk1,5 dl Callebaut mörk choklad1 dl Grädde Topping:1 ½ dl Grädde1 dl Callebaut mörk chokladMini marshmallowsÄtbart Guld Så här gör du: Smält Callebaut mörk choklad tillsammans med gräddenBlanda i mjölken och värm under omrörning.Häll i kopparSmält Callebaut mörk chokladLägg grädden på chokladenRingla över den smälta chokladenToppa med mini marshmallows och ätbart guld för en extr…

Vintertävling!

Vi vill se din bästa bakelse med vintertema! Tävla och vinn fina priser genom att presentera bakelsen i en video som du lägger upp på Facebook i Tårtgruppen eller på din Instagram. Tagga ditt inlägg med #tantfondanttävling för att vara med!I videon presenterar du namnet på din bakelse samt smak, fyllning och vad den är täckt/spritsad med. Tänk på att även dokumentera hela bakprocessen med bild och text ifall du är ett av de tio bidrag som går vidare i t&a…

Smördegssemlor med choklad, blåbär och vaniljgrädde.

Dessa frasiga smördegsbakelser med kakao i degen är verkligen supergoda och enkla att göra, vill man göra det ännu enklare så funkar färdiga smördegsplattor perfekt. Ingredienser:300 g kylskåpskallt smör 7 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 äggulor 1 tsk salt 2 msk strösocker 1 dl vatten Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsockerBlåbärssylt eller annan syltCallebaut mjölkchoklad Färska bär Gör såhär: 1. Blanda snabbt ihop smör, str&…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Cupcakes till studenten!

Om du vill bjuda på ett riktigt festligt studentfika som dessutom är både snabbt och enkelt måste du testa student-cupcakes! Fyll muffinsen med valfri fyllning, spritsa med fluffig frosting och toppa sedan med söta marshmallowsmössor. Ljuvligt gott samtidigt som det är smidigt att bjuda på i trädgården, om kalaset p g a rådande omständigheter firas utomhus. <3GÖR SÅ HÄR:Grädda först färdigt dina muffins och låt svalna. Vi har bakat traditio…

Bee safe pavlova av Anna Winér

Anna Winér står bakom Instagram-kontot @anna_winer där hon delar med sig av inspirerande recept som är både vegetariska/veganska, glutenfria och utan vitt socker. Anna har i samarbete med oss tagit fram ett recept på ljuvliga bi-pavlosas. Baka och njut! Pavlova och fyllning:3 dl kikärtsspad5 tsk fibersirap2 krm ättika (24%)Livsmedelsfärg (t ex ProGel)ca. 2 krm xantangummiSmaksättning (t ex Lorann eller Borgeby) Tillbehör:Vit choklad, valfri sortMörk choklad, valfri sort Så…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen