Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med PRALINER

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Recept pralinfyllning - Granatäpple

Pralinfyllning med smak av granatäpple. Receptet räcker till att "toppa" en pralinform. Granatäpplefyllning passar väldigt bra ihop med exempelvis apelsinganache. Dubbla receptet om du vill fylla hela formen. INGREDIENSER100 g vit choklad60 g puré av granatäpple eller FunCakes smaksättning PomegranateGÖR SÅ HÄRSmält chokladen tills den är helt smält.Blanda ned granatäpple-purén i omgångar tills den är jämn och len. Värm upp igen vid be…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:100 g puré av bär26 g strösocker16 g glykos6 g pektin10 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt d&…

Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:250 g grädde140 g glykos290 g strösocker65 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 1-1,5 tsk salt, 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvä…

Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:110 g mörk choklad80 g grädde16 g glykos22 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:110 g vit choklad eller mjölkchoklad55 g grädde16 g glykos22 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen