Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med PRALINER

Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:95 g puré av bär25 g strösocker15 g glukos5 g pektin8 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt glukos och 25 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 8 g strösocker. Vispa ordentligt då d…

Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:230 g grädde130 g glykos260 g strösocker60 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den bl…

Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:100 g mörk choklad75 g grädde15 g glykos20 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:100 g vit choklad eller mjölkchoklad50 g grädde15 g glykos20 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

Lyckas med praliner

Lyckas med pralinerEn intervju med Fru Hellmans chokladReportage från 2018.Jenny Hellman startade sitt företag under senhösten 2014 och den första pralin-asken skickades iväg lagom till julen 2014. Men att baka och skapa i choklad var inget nytt för Jenny, som är uppväxt i bagerimiljön. Redan som 10-åring fick hon vara med och klippa locket av sina första semlor.Hos Fru Hellmans choklad skapar man idag praliner för både privatpersoner och återförsäljare. Upp emo…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen