Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med PRALINER

Vilka färger används till att färga choklad?

Bilden visar Decoras chokladfärger som används för att måla chokladformar. Om du vill färga din choklad är det bäst att använda chokladfärger. Det finns några alternativ att välja på, nedan har vi satt ihop en kort guide om vilken typ av färg du bör använda för att färga choklad.OljebaseradAtt välja en oljebaserad chokladfärg passar bra till bland annat choklad men även smörkräm och grädde. Den är att föredra framf&oum…

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Chokladtryffel med smak av mint

En klassisk chokladtryffel gjord på mörk Callebaut-choklad smaksatt med pepparmintsolja. Oemotståndligt god och enkel att göra. Vill du inte smaksätta med mint kan du hoppa över det steget eller helt enkelt välja en annan arom efter tycke och smak. Baka och njut!INGREDIENSER:300 g Callebaut chokladpellets mörk2 dl vispgrädde25 g smörPepparmintsolja (valfri)KakaoGÖR SÅ HÄR:Värm grädde och smör till ca 75 grader och häll det sedan över chokladen.Droppa i…

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Recept pralinfyllning - Apelsinganache

Fyll pralinerna med apelsindoftande chokladganache. Fyllningen passar utmärkt att kombinera med granatäpplefyllning. Receptet räcker till att fylla en pralinform.INGREDIENSER1 dl vispgrädde2-3 msk pressad sagt av apelsin 1 msk rivet apelsinskal1 msk strösocker150 g mörk choklad20 g rumsvarmt smörGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg de i en värmetålig bunke.Koka upp grädde, strösocker, saft och skal av apelsin och häll sedan över chokladen.Rör om tills all…

Recept pralinfyllning - Granatäpple

Pralinfyllning med smak av granatäpple. Receptet räcker till att "toppa" en pralinform. Granatäpplefyllning passar väldigt bra ihop med exempelvis apelsinganache. Dubbla receptet om du vill fylla hela formen. INGREDIENSER100 g vit choklad60 g puré av granatäpple eller FunCakes smaksättning PomegranateGÖR SÅ HÄRSmält chokladen tills den är helt smält.Blanda ned granatäpple-purén i omgångar tills den är jämn och len. Värm upp igen vid be…

Pralinfyllning med smak av blåbärscheesecake

I vår Facebookgrupp Praliner & choklad - tantfondant har medlemmen Moa Mill delat med sig av ett recept på praliner med smak av blåbärscheesecake. En blåbärsfyllning tillsammans med en vit chokladganache på digestivebotten omsluten av choklad - det kan inte bli bättre! Bild från Moa Mill INGREDIENSERDigestivebotten100 g digestivekex30 g rumstempererat smör Blåbärsfyllning 150 g färska eller frysta blåbär.1 dl strösocker3 gelatinblad2 krm citronsyra 3 msk…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:100 g puré av bär26 g strösocker16 g glykos6 g pektin10 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt d&…

Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:250 g grädde140 g glykos290 g strösocker65 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 1-1,5 tsk salt, 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvä…

Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:110 g mörk choklad80 g grädde16 g glykos22 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:110 g vit choklad eller mjölkchoklad55 g grädde16 g glykos22 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen