Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med RECEPT

Vinnarna i vår vintertävling!

I februari månad höll vi en tävling för alla som ville dela med sig av sin bästa bakelse med vintertema. Bidragen till tävlingen strömmade in och vi är nu väldigt glada att presentera vinnarna. Ett stort tack till alla som deltog!Vi fick fantastiska kreationer skickade till oss och juryn som bestod av Åsa från Åsas tårtor, Emelie från Hippie de luxe samt Tant Fondant har nu utsett vinnarna. Priserna för placeringar 1-3 var bak-kit från PME samt att receptet,…

Hur gör man en regnbågstårta?

En regnbågstårta är en populär tårta i regnbågens alla färger och verkligen en sprakande kreation. Det är bottenlagret av tårtan som färgas för att skapa ett häftigt visuellt intryck när tårtan ska serveras. Här har vi hämtat ett recept på regnbågstårta från Tant Fondants tårtgrupp på Facebook. Faten Alfreij har postat en fantastiskt vacker regnbågstårta i Tårtgruppen på Facebook och med tillåt…

Njut av varm choklad!

Chokladdryck1-2 Portioner4 dl Mjölk1,5 dl Callebaut mörk choklad1 dl Grädde Topping:1 ½ dl Grädde1 dl Callebaut mörk chokladMini marshmallowsÄtbart Guld Så här gör du: Smält Callebaut mörk choklad tillsammans med gräddenBlanda i mjölken och värm under omrörning.Häll i kopparSmält Callebaut mörk chokladLägg grädden på chokladenRingla över den smälta chokladenToppa med mini marshmallows och ätbart guld för en extr…

Smördegssemlor med choklad, blåbär och vaniljgrädde.

Dessa frasiga smördegsbakelser med kakao i degen är verkligen supergoda och enkla att göra, vill man göra det ännu enklare så funkar färdiga smördegsplattor perfekt. Ingredienser:300 g kylskåpskallt smör 7 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 äggulor 1 tsk salt 2 msk strösocker 1 dl vatten Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsockerBlåbärssylt eller annan syltCallebaut mjölkchoklad Färska bär Gör såhär: 1. Blanda snabbt ihop smör, str&…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Cupcakes till studenten!

Om du vill bjuda på ett riktigt festligt studentfika som dessutom är både snabbt och enkelt måste du testa student-cupcakes! Fyll muffinsen med valfri fyllning, spritsa med fluffig frosting och toppa sedan med söta marshmallowsmössor. Ljuvligt gott samtidigt som det är smidigt att bjuda på i trädgården, om kalaset p g a rådande omständigheter firas utomhus. <3GÖR SÅ HÄR:Grädda först färdigt dina muffins och låt svalna. Vi har bakat traditio…

Bee safe pavlova av Anna Winér

Anna Winér står bakom Instagram-kontot @anna_winer där hon delar med sig av inspirerande recept som är både vegetariska/veganska, glutenfria och utan vitt socker. Anna har i samarbete med oss tagit fram ett recept på ljuvliga bi-pavlosas. Baka och njut! Pavlova och fyllning:3 dl kikärtsspad5 tsk fibersirap2 krm ättika (24%)Livsmedelsfärg (t ex ProGel)ca. 2 krm xantangummiSmaksättning (t ex Lorann eller Borgeby) Tillbehör:Vit choklad, valfri sortMörk choklad, valfri sort Så…

Somrig marsipantårta

Bjud gästerna på en tårta som får vår- och sommarkänslorna att spira! Tårtan är spacklad med smörkräm och fylld med ljuvlig hallonmousse och vår smidiga mix för chokladmousse. Mums! TÅRTBOTTENVi använder oss av 3 lika-metoden för att baka en fluffig och god tårtbotten. Recept på tårtbotten hittar du här. HALLONMOUSSEDu behöver:350 g hallon2.5 dl grädde3 gelatinbladGör så här:Lägg gelatinbladen i kallt vatten i…

Recept tårtbotten tre lika

3 lika-metoden är en av de enklaste och mest populära recepten i jakten på en hög och jämn tårtbotten. Med metoden behöver du inga måttsatser utan förlitar dig helt på ögonmåttet. Du behöver:3 glas (de måste vara lika stora)ÄggSockerVetemjölEv. potatismjölBakpulverÄgg och bakpulver beroende på bakformens storlek:18 cm: 2 ägg och 1 tsk bakpulver20 cm: 3 ägg och 1 tsk bakpulver24 cm: 4-5 ägg och 1,5 tsk bakpulver26 cm: 5-6 ägg…

Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:100 g puré av bär26 g strösocker16 g glykos6 g pektin10 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt d&…

Kola som pralinfyllning

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:250 g grädde140 g glykos290 g strösocker65 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den bl…

Fyll pralinerna med chokladganache

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:110 g mörk choklad80 g grädde16 g glykos22 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:110 g vit choklad eller mjölkchoklad55 g grädde16 g glykos22 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

Pepparkaks-cupcakes med cream cheese-frosting

Baka ljuvliga pepparkaksmuffins med syrlig frosting smaksatt med citron. Dekorera som du vill med sockerdekorationer eller juligt strössel. INGREDIENSER MUFFINS75 g smör2 ägg2 dl socker1 dl gräddfil3 dl mjöl2 tsk bakpulver1 påse pepparkakskryddor (använd inte riktigt hela påsen) GÖR SÅ HÄR:Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Blanda de torra ingredienserna.Tillsätt smält avsvalnat smör, gräddfil samt de torra ingredienserna i äggblandningen.Rör iho…

Recept hallonmousse

Ljuvliga hallonmousse! En riktig favorit när det kommer till tårtfyllning och enkel att göra själv. RECEPTIngredienser:350 g hallon2.5 dl grädde3 gelatinbladGör så här:1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter.2. Koka upp hallonen så att det blir en hallonsås. (Koka upp tillsammans med lite socker för en sötare mousse. Vi gillar när det är lite syrligt)3. Krama ur gelatinbladen och rör ned i hallonsåsen. Rör om ordentligt så blade…

Recept fotbollstårta

Följ vårt recept och gör din egen fotbollstårta i marsipan eller sockerpasta. Blå-gula fyllningar och gräs av fluffig frosting ger tårtan en extra touch. VANILJBOTTEN - TRE LIKAFör att göra en riktig fotbollstårta behöver du en klotformad bakform. Vi använde Bakform halvklot 16 cm och gjorde två halvklot som sedan lades ihop till en rund boll. Ingredienser 1 halvklot:2 äggströsockervetemjölpotatismjöl¼ tsk vaniljpulver eller ½ tsk vaniljsock…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen