Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med RECEPT

Recept | Baguetter med soltorkade tomater & parmesan av Frida Bornholt

Finns det någonting som slår doften av hembakat bröd? Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria delar med sig av sitt recept på mjuka baguetter med soltorkade tomater och parmesanost. Brödet gräddas på Patisses baguetteplåt med plats för tre baguetter. RECEPT DU BEHÖVER50 g torrjäst2,5 dl vatten200 g strimlade, soltorkade tomater2 tsk salt1 dl riven parmesanost6-7 dl mjöl2 msk brödsirap eller annan sirap Gör så här:Blanda hälf…

Recept | Rulltårta med lakrits, choklad & jordgubb av @anglakakeriet

Saftig saffransrulltårta med lakrits, choklad och jordgubbskompott, hur gott låter inte det? Receptet är skapat av vår ambassadör @anglakakeriet och hon tipsar också om det bästa sättet att färga grädde riktigt röd. Bild: Monika Landström RECEPT GARNERING:4 dl vispgrädde Röd, rosa, gul, grön pastafärg Strössel (valfritt)FYLLNING 1:4 dl vispgrädde (varav 1 dl naturell)100 g Deco Melts BlackSvart pastafärg (valfritt)FYLLNING 2:1,5 dl tinade elle…

Recept | Red Velvet-kaka med cream cheese-frosting

Red Velvet-kakan är en fröjd för både ögat och smaklökarna. FunCakes färdiga bakmix för Red Velvet gifter sig väl med den vita chokladen och den syrliga cream cheese-frostingen. Med ett kärleksfullt strössel på toppen passar kakan perfekt på alla hjärtans dag!Vi har bakat kakan i en rektangulär bakform men receptet kan också användas till runda bakformar eller cupcakes. RECEPTDU BEHÖVER500 g Kakmix Red Velvet3 ägg100 ml vegetabilisk olja200…

Recept | Mjuk saffranskaka med choklad av Sandra Bjurek

Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra har bakat en vackert spiralformad kaka med saffran och choklad i en perfekt kombination. Bakformen kommer från Patisse och är 24 cm i diameter. Det går såklart bra att använda även andra sockerkaksformar. Receptet hittar du här nedan. Lycka till och god jul! RECEPTDU BEHÖVER200 g rumstempererat smör2,5 dl strösocker3 ägg1 paket saffran1 sockerbit1 dl mjölk4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulverCa 100 g chokladknappar (bla…

Recept | Saffranskaka med vispad pannacotta av Frida Bornholt

Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria har bakat en juldoftande saffranskaka med vispad vaniljpannacotta. Sin vackra form får kakorna i Nordic Wares Bakform Heritage Bundtlette. Hela receptet ser du här nedan. RECEPTDU BEHÖVER Saffranskaka:100 g smör eller margarin0,5 g saffran1,5 dl strösocker2 ägg2 msk mjölk2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulverVaniljpannacotta:3 dl vispgrädde1 gelatinblad1 dl socker1 tsk vaniljpulver Gör så här:SaffranskakaSätt ugn…

Recept | Äppelkaka med kolafrosting av @happybakingbysandra

Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra bjuder här på ett härligt recept på äppelkaka med krämig kolafrosting gjord på FunCakes smaksättning Caramel. Den mjuka och saftiga äppelkakan smälter i munnen och är en garanterad succé på fikat. Äppelkakan är bakad i PMEs fyrkantiga bakform 35 x 35 cm. RECEPTDU BEHÖVER Äppelkaka:6,25 dl vetemjöl0,5 tsk bikarbonat0,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt1 msk vaniljsocker3 dl strösocker2 dl…

Recept | Nypontårta av @Anglakakeriet

Vår ambassadör @anglakakeriet har bakat en nypontårta med vaniljpannacotta och mousse på egenplockade och torkade nypon. Tårtan är gjord på sockerkaks- och mandelbottnar. Täckt av ett tunt lager marängsmörkräm och marmorerad marsipan.I receptet används vår färdiga Mix för marängsmörkräm vilket gör att du kan lägga mer tid på garneringen. Istället för smör används Crisco.Bild: Monika LandströmDU BEHÖVER So…

Recept | Rysk smörkräm

Rysk smörkräm är en variant av smörkräm där man använder kondenserad mjöl som bas istället för florsocker. Smörkrämen har en fast och len konsistens och är en riktig fröjd att både spritsa och spackla tårtor med. Ett perfekt alternativ för dig som tröttnat på den traditionella smörkrämen!Den färdiga smörkrämen har en lätt kolasmak men kan även smaksättas med exempelvis kakao, choklad eller aromer. RECEP…

Recept | Monstertårta till Halloween

Få gånger är det tillåtet att ta ut svängarna som på Halloween. Det finns inga tydliga ramar och kreativiteten i bakningen kan flöda fritt. Här har vi skapat en monstertårta fylld med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Tårtan är spacklad med rysk smörkräm och sedan täckt med svart marsipan och fluffig frosting. För att få till den där riktiga Halloween-vibben har vi adderat några sockerdekorationer från Scrapcooking. Recept och fler bilder…

Recept | Spöklik tårta till Halloween

Skräm bort gästerna med spöktårtan så har du hela för dig själv? Nja, det här gulliga spöket kommer alla vilja smaka på. Tårtan är spacklad med smörkräm och fylld med aprikossylt. Perfekt till Halloween! 4 TIMMAR 20-24 PERSONER DU BEHÖVER Tårtbotten efter tycke och smak. Tips! Använd Bakmix för tårtbotten.125 g Mix Smörkräm850 g vit sockerpasta150 g lila sockerpastaEn liten bit svart sockerpastaÄtbart lim525 g osaltat…

Cupcakes grundrecept

Cupcakes kan varieras, smaksättas och dekoreras i oändlighet. Allt börjar förstås med ett bra grundrecept! Vi rekommenderar att du använder en muffinsplåt för att se till att dina muffins håller formen under bakningen. 25-30 MINUTER 10-12 PERSONER DU BEHÖVER 100 gram smör2 ägg2 dl socker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker1 nypa saltMuffinsformarBRA ATT HAMuffinsplåt Gör så här:Sätt ugnen på 200°C.Sm&…

Recept | Cupcakes i glasstrut

Är det dags för kalas? Cupcake-strutar är en given succé på födelsedagskalaset och dessutom väldigt roligt att göra tillsammans med barnen. 15-30 MINUTER 12 PERSONER DU BEHÖVER Muffinssmet (grundrecept finns här)150 g Mix för fluffig frostingFunCakes smaksättning BlueberryValfritt strössel250 g osaltat smör5 ägg (ca 250 g)4 msk kakao12 glasstrutarBRA ATT HASpritspåsarWilton Cone baking rackTyll 1M Gör så här:Sätt ugnen på…

Recept | Macarons med lemon curd

Macarons fyllda med lemon curd ger den perfekta kombinationen av sött, syrligt, mjukt och krispigt. Och framförallt är de ljuvligt goda! Färga macaronsen i olika färger och vips har du en regnbåge av läckra macarons. 60-90 MINUTER 16-20 PERSONER Ingredienser:300 g FunCakes mix för macarons125 g FunCakes mix för smörkräm150 g osaltat smör125 ml vatten70 g äggvitaLemon curdEv. pastafärgEv. paintfärgBra att ha:SpritspåsarTyllar, exempelvis 1A och 018Pens…

Baka till alla hjärtans dag!

Chocolate chip cookie med kladdkakefyllning och chokladfrostingSka du baka till alla hjärtans dag? Eller kanske överraska någon du tycker om med ett bakverk som både är vackert och gott? Testa vårt recept på chocolate chip cookies med kladdkakefyllning. Kakan är spritsad med chokladfrosting gjord på Valrhonas hallonchoklad. INGREDIENSER CHOCOLATE CHIP COOKIE-BOTTEN100 g rumsvarmt smör2 ägg1 1/4 dl farinsocker1 tsk vaniljsocker1 dl mörk choklad, hackad eller chokladknappar3 dl vet…

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen