Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med RECEPT

Recept | Nypontårta av @Anglakakeriet

Vår ambassadör @anglakakeriet har bakat en nypontårta med vaniljpannacotta och mousse på egenplockade och torkade nypon. Tårtan är gjord på sockerkaks- och mandelbottnar. Täckt av ett tunt lager marängsmörkräm och marmorerad marsipan.I receptet används vår färdiga Mix för marängsmörkräm vilket gör att du kan lägga mer tid på garneringen. Istället för smör används Crisco.Bild: Monika LandströmDU BEHÖVER So…

Recept | Rysk smörkräm

Rysk smörkräm är en variant av smörkräm där man använder kondenserad mjöl som bas istället för florsocker. Smörkrämen har en fast och len konsistens och är en riktig fröjd att både spritsa och spackla tårtor med. Ett perfekt alternativ för dig som tröttnat på den traditionella smörkrämen!Den färdiga smörkrämen har en lätt kolasmak men kan även smaksättas med exempelvis kakao, choklad eller aromer. RECEP…

Recept | Monstertårta till Halloween

Få gånger är det tillåtet att ta ut svängarna som på Halloween. Det finns inga tydliga ramar och kreativiteten i bakningen kan flöda fritt. Här har vi skapat en monstertårta fylld med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Tårtan är spacklad med rysk smörkräm och sedan täckt med svart marsipan och fluffig frosting. För att få till den där riktiga Halloween-vibben har vi adderat några sockerdekorationer från Scrapcooking. Recept och fler bilder…

Recept | Spöklik tårta till Halloween

Skräm bort gästerna med spöktårtan så har du hela för dig själv? Nja, det här gulliga spöket kommer alla vilja smaka på. Tårtan är spacklad med smörkräm och fylld med aprikossylt. Perfekt till Halloween! 4 TIMMAR 20-24 PERSONER DU BEHÖVER Tårtbotten efter tycke och smak. Tips! Använd Bakmix för tårtbotten.125 g Mix Smörkräm850 g vit sockerpasta150 g lila sockerpastaEn liten bit svart sockerpastaÄtbart lim525 g osaltat…

Cupcakes grundrecept

Cupcakes kan varieras, smaksättas och dekoreras i oändlighet. Allt börjar förstås med ett bra grundrecept! Vi rekommenderar att du använder en muffinsplåt för att se till att dina muffins håller formen under bakningen. 25-30 MINUTER 10-12 PERSONER DU BEHÖVER 100 gram smör2 ägg2 dl socker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker1 nypa saltMuffinsformarBRA ATT HAMuffinsplåt Gör så här:Sätt ugnen på 200°C.Sm&…

Recept | Cupcakes i glasstrut

Är det dags för kalas? Cupcake-strutar är en given succé på födelsedagskalaset och dessutom väldigt roligt att göra tillsammans med barnen. 15-30 MINUTER 12 PERSONER DU BEHÖVER Muffinssmet (grundrecept finns här)150 g Mix för fluffig frostingFunCakes smaksättning BlueberryValfritt strössel250 g osaltat smör5 ägg (ca 250 g)4 msk kakao12 glasstrutarBRA ATT HASpritspåsarWilton Cone baking rackTyll 1M Gör så här:Sätt ugnen på…

Recept | Macarons med lemon curd

Macarons fyllda med lemon curd ger den perfekta kombinationen av sött, syrligt, mjukt och krispigt. Och framförallt är de ljuvligt goda! Färga macaronsen i olika färger och vips har du en regnbåge av läckra macarons. 60-90 MINUTER 16-20 PERSONER Ingredienser:300 g FunCakes mix för macarons125 g FunCakes mix för smörkräm150 g osaltat smör125 ml vatten70 g äggvitaLemon curdEv. pastafärgEv. paintfärgBra att ha:SpritspåsarTyllar, exempelvis 1A och 018Pens…

Baka till alla hjärtans dag!

Chocolate chip cookie med kladdkakefyllning och chokladfrostingSka du baka till alla hjärtans dag? Eller kanske överraska någon du tycker om med ett bakverk som både är vackert och gott? Testa vårt recept på chocolate chip cookies med kladdkakefyllning. Kakan är spritsad med chokladfrosting gjord på Valrhonas hallonchoklad. INGREDIENSER CHOCOLATE CHIP COOKIE-BOTTEN100 g rumsvarmt smör2 ägg1 1/4 dl farinsocker1 tsk vaniljsocker1 dl mörk choklad, hackad eller chokladknappar3 dl vet…

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Chokladtryffel med smak av mint

En klassisk chokladtryffel gjord på mörk Callebaut-choklad smaksatt med pepparmintsolja. Oemotståndligt god och enkel att göra. Vill du inte smaksätta med mint kan du hoppa över det steget eller helt enkelt välja en annan arom efter tycke och smak. Baka och njut!INGREDIENSER:300 g Callebaut chokladpellets mörk2 dl vispgrädde25 g smörPepparmintsolja (valfri)KakaoGÖR SÅ HÄR:Värm grädde och smör till ca 75 grader och häll det sedan över chokladen.Droppa i…

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Recept pralinfyllning - Apelsinganache

Fyll pralinerna med apelsindoftande chokladganache. Fyllningen passar utmärkt att kombinera med granatäpplefyllning. Receptet räcker till att fylla en pralinform.INGREDIENSER1 dl vispgrädde2-3 msk pressad sagt av apelsin 1 msk rivet apelsinskal1 msk strösocker150 g mörk choklad20 g rumsvarmt smörGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg de i en värmetålig bunke.Koka upp grädde, strösocker, saft och skal av apelsin och häll sedan över chokladen.Rör om tills all…

Recept pralinfyllning - Granatäpple

Pralinfyllning med smak av granatäpple. Receptet räcker till att "toppa" en pralinform. Granatäpplefyllning passar väldigt bra ihop med exempelvis apelsinganache. Dubbla receptet om du vill fylla hela formen. INGREDIENSER100 g vit choklad60 g puré av granatäpple eller FunCakes smaksättning PomegranateGÖR SÅ HÄRSmält chokladen tills den är helt smält.Blanda ned granatäpple-purén i omgångar tills den är jämn och len. Värm upp igen vid be…

Baka till Halloween - Cake pops

Bjud på läskiga monster-cake pops till Halloween. Cake pops går att dekorera precis hur du vill och endast fantasin sätter gränser.Vi har gjort ett grundrecept på cake pops gjorda av sockerkaka. Men det går förstås bra med vilken grund som helst. INGREDIENSER1/2 sockerkaka100 g färskost400 g valfri choklad (vi använde Candy Buttons från PME) GÖR SÅ HÄR Mixa sockerkakan och blanda den sedan med färskosten till en smidig deg.Rulla till små bollar och s&a…

Baka till Halloween - Mumiemuffins

Letar du enkla recept till Halloween? Ett tips är att baka mumie-muffins. Mumiemuffins (eller mumie-cupcakes om du så vill) är chokladmuffins spritsade med vår mix för fluffig frosting. Dekorera med ett par ätbara sockerdekorationer till ögon och mumien är klar att serveras.RECEPT MUMIEMUFFINSINGREDIENSER CHOKLADMUFFINS:2 ägg2 dl Strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao100 g smält smör1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g valfri chokladGÖR SÅ HÄR:Vispa &…

Recept Chokladmousse

Chokladmousse är en succé i alla tårtor och går att kombinera med massor av olika smaker som exempelvis hallon, apelsin, banan och jordgubb. Det här receptet på chokladmousse räcker till att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:200 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)3 dl grädde2 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl vispgrädde i en kastrull på låg…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen