Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med RECEPT

Recept Chokladmousse

Chokladmousse är en succé i alla tårtor och går att kombinera med massor av olika smaker som exempelvis hallon, apelsin, banan och jordgubb. Det här receptet på chokladmousse räcker till att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:200 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)3 dl grädde2 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl vispgrädde i en kastrull på låg…

Recept Passionsfruktmousse

Ska du baka en tårta? Testa att fylla den med passionsfruktmousse! Det här receptet på passionsfruktmousse räcker till att fylla ett lager på tårtan. INGREDIENSER:6 passionsfrukter3 dl grädde1,5 msk strösocker3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Gröp ur passionsfrukterna och koka upp tillsammans med strösocker i en kastrull.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma passionsfrukten.Sila bort kärnorna och l&a…

Recept Vit chokladmousse

Ljuvlig vit chokladmousse som går att kombinera med andra smaker i oändlighet. Vit chokladmousse passar perfekt som tårtfyllning men också som egen dessert i glas. Servera gärna moussen tillsammans med färska bär. Smaka och njut!INGREDIENSER:200 g vit choklad2 dl grädde2 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.Hacka chokladen smått och blanda tillsammans med grädden i en kastrull.Värm på låg värme tills chokladen smält.…

Recept Päronmousse

Bjud gästerna på en tårta fylld med päronmousse, eller använd päronmoussen till andra desserter. Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:400 g skalade päron (konserverade eller färska)2,5 dl grädde3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.Koka upp päronen och låt koka i några minuter.Mixa till en slät kräm.Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör runt ordentligt s&ari…

Recept Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse är en riktig klassiker bland tårtfyllningar och vem tackar väl nej till en smaskig jordgubbstårta? Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan. Jordgubbsmousse kan också användas till andra desserter.INGREDIENSER:300 g jordgubbar1/2 dl socker (kan väljas bort om du föredrar en mindre söt mousse)2,5 dl grädde3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.Koka upp jordgubbarna och ev. socker och låt koka i…

Pralinfyllning med smak av blåbärscheesecake

I vår Facebookgrupp Praliner & choklad - tantfondant har medlemmen Moa Mill delat med sig av ett recept på praliner med smak av blåbärscheesecake. En blåbärsfyllning tillsammans med en vit chokladganache på digestivebotten omsluten av choklad - det kan inte bli bättre! Bild från Moa Mill INGREDIENSERDigestivebotten100 g digestivekex30 g rumstempererat smör Blåbärsfyllning 150 g färska eller frysta blåbär.1 dl strösocker3 gelatinblad2 krm citronsyra 3 msk…

Recept mangomousse

Fyll tårtan med underbart god mangomousse. Mangomousse är enkelt att göra och passar bra ihop med andra fyllningar som vit chokladmousse eller citronmousse.Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:300 g tärnad mango (gärna färsk men fryst går också bra)2,5 dl grädde3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.Koka upp mango i en kastrull och låt koka i några minuter.Mixa mangon till en slät krä…

Recept blåbärsmousse

Ljuvlig blåbärsmousse som garanterat går hem hos fikagästerna. Syrlig, söt och alldeles underbar! Blåbärsmousse kan användas som fyllning i tårta eller till andra desserter. Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:200 g blåbärssylt eller 200 g blåbär och 1/2 dl socker3 dl grädde3 gelatinbladev. några droppar blåbärsaromGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.Värm sylt…

Recept morotskaka

Baka en saftig morotskaka som garanterat går hem hos fikagästerna. Den här varianten tog vår kollega med sig till fredagsfikat - och alla ville genast ha receptet! En stor bonus med morotskakor är att du kan dekorera dem lite hur du vill. Här har vi spritsat frostingen med olika tyllar. Men du kan också breda ut den med en slickepott. INGREDIENSER:3 ägg3 dl socker3 dl vetemjöl1,5 tsk kanel3 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsocker1,5 dl olja4-5 dl finrivna morötter GÖR SÅ HÄR:Sä…

Recept på Midsommartårta - Gräddtårta

Midsommar är en av de viktigaste traditionerna i Sverige där ljuset, sommaren och början av en period med lediga dagar firas in tillsammans med vänner. Förutom mängder av traditioner kring själva firandet är även maten i centrum. Tårta är ett givet inslag på midsommarfesten. Den klassiska gräddtårtan är enligt många den bästa midsommartårtan, här bjuder vi på ett recept på klassikern. Lycka till med tårtbaket! Den mest klassis…

Vinnarna i vår vintertävling!

I februari månad höll vi en tävling för alla som ville dela med sig av sin bästa bakelse med vintertema. Bidragen till tävlingen strömmade in och vi är nu väldigt glada att presentera vinnarna. Ett stort tack till alla som deltog!Vi fick fantastiska kreationer skickade till oss och juryn som bestod av Åsa från Åsas tårtor, Emelie från Hippie de luxe samt Tant Fondant har nu utsett vinnarna. Priserna för placeringar 1-3 var bak-kit från PME samt att receptet,…

Hur gör man en regnbågstårta?

En regnbågstårta är en populär tårta i regnbågens alla färger och verkligen en sprakande kreation. Det är bottenlagret av tårtan som färgas för att skapa ett häftigt visuellt intryck när tårtan ska serveras. Här har vi hämtat ett recept på regnbågstårta från Tant Fondants tårtgrupp på Facebook. Faten Alfreij har postat en fantastiskt vacker regnbågstårta i Tårtgruppen på Facebook och med tillåt…

Njut av varm choklad!

Chokladdryck1-2 Portioner4 dl Mjölk1,5 dl Callebaut mörk choklad1 dl Grädde Topping:1 ½ dl Grädde1 dl Callebaut mörk chokladMini marshmallowsÄtbart Guld Så här gör du: Smält Callebaut mörk choklad tillsammans med gräddenBlanda i mjölken och värm under omrörning.Häll i kopparSmält Callebaut mörk chokladLägg grädden på chokladenRingla över den smälta chokladenToppa med mini marshmallows och ätbart guld för en extr…

Smördegssemlor med choklad, blåbär och vaniljgrädde.

Dessa frasiga smördegsbakelser med kakao i degen är verkligen supergoda och enkla att göra, vill man göra det ännu enklare så funkar färdiga smördegsplattor perfekt. Ingredienser:300 g kylskåpskallt smör 7 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 äggulor 1 tsk salt 2 msk strösocker 1 dl vatten Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsockerBlåbärssylt eller annan syltCallebaut mjölkchoklad Färska bär Gör såhär: 1. Blanda snabbt ihop smör, str&…

Gör dina egna chokladpraliner

Praliner – perfekt avvägda chokladbitar med oändliga variationsmöjligheter! Dessa små konstverk smakar förstås ännu bättre när du gjort dem själv. Du kommer att behöva tid, tålamod och du kommer att behöva uppbåda all din noggrannhet. Kanske blir det kladdigt längs vägen, kanske kommer en eller annan svordom att yppas, men med lite träning kommer resultatet att bli både vackert och gott. Här kommer vi att presentera de viktigaste handgrepp…

Cupcakes till studenten!

Om du vill bjuda på ett riktigt festligt studentfika som dessutom är både snabbt och enkelt måste du testa student-cupcakes! Fyll muffinsen med valfri fyllning, spritsa med fluffig frosting och toppa sedan med söta studentmössor av marshmallows. Ljuvligt gott samtidigt som det är smidigt att bjuda på i trädgården, om kalaset p g a rådande omständigheter firas utomhus. <3 GÖR SÅ HÄR:Grädda först färdigt dina muffins och låt svalna. Vi har ba…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen