Arkiv

Baka till alla hjärtans dag!

Chocolate chip cookie med kladdkakefyllning och chokladfrostingSka du baka till alla hjärtans dag? Eller kanske överraska någon du tycker om med ett bakverk som både är vackert och gott? Testa vårt recept på chocolate chip cookies med kladdkakefyllning. Kakan är spritsad med chokladfrosting gjord på Valrhonas hallonchoklad. INGREDIENSER CHOCOLATE CHIP COOKIE-BOTTEN100 g rumsvarmt smör2 ägg1 1/4 dl farinsocker1 tsk vaniljsocker1 dl mörk choklad, hackad eller chokladknappar3 dl vet…

FAQ - Sockerpasta & Marsipan

Några av de vanligaste frågorna vi får från er kunder är dem som handlar om sockerpasta eller marsipan. Hur gör jag när sockerpastan spricker? Vad använder man modelleringspasta till? Kan man blanda Tylo med marsipan? Med det här inlägget hoppas vi kunna besvara de flesta av era frågor.Saknar du en fråga? Lämna en kommentar så svarar vi så snart vi kan. Lycka till med bakandet! Vad är skillnaden mellan marsipan och sockerpasta?Skillnaden på marsipan oc…

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Chokladtryffel med smak av mint

En klassisk chokladtryffel gjord på mörk Callebaut-choklad smaksatt med pepparmintsolja. Oemotståndligt god och enkel att göra. Vill du inte smaksätta med mint kan du hoppa över det steget eller helt enkelt välja en annan arom efter tycke och smak. Baka och njut!INGREDIENSER:300 g Callebaut chokladpellets mörk2 dl vispgrädde25 g smörPepparmintsolja (valfri)KakaoGÖR SÅ HÄR:Värm grädde och smör till ca 75 grader och häll det sedan över chokladen.Droppa i…

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Recept pralinfyllning - Apelsinganache

Fyll pralinerna med apelsindoftande chokladganache. Fyllningen passar utmärkt att kombinera med granatäpplefyllning. Receptet räcker till att fylla en pralinform.INGREDIENSER1 dl vispgrädde2-3 msk pressad sagt av apelsin 1 msk rivet apelsinskal1 msk strösocker150 g mörk choklad20 g rumsvarmt smörGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg de i en värmetålig bunke.Koka upp grädde, strösocker, saft och skal av apelsin och häll sedan över chokladen.Rör om tills all…

Recept pralinfyllning - Granatäpple

Pralinfyllning med smak av granatäpple. Receptet räcker till att "toppa" en pralinform. Granatäpplefyllning passar väldigt bra ihop med exempelvis apelsinganache. Dubbla receptet om du vill fylla hela formen. INGREDIENSER100 g vit choklad60 g puré av granatäpple eller FunCakes smaksättning PomegranateGÖR SÅ HÄRSmält chokladen tills den är helt smält.Blanda ned granatäpple-purén i omgångar tills den är jämn och len. Värm upp igen vid be…

Baka till Halloween - Cake pops

Bjud på läskiga monster-cake pops till Halloween. Cake pops går att dekorera precis hur du vill och endast fantasin sätter gränser.Vi har gjort ett grundrecept på cake pops gjorda av sockerkaka. Men det går förstås bra med vilken grund som helst. INGREDIENSER1/2 sockerkaka100 g färskost400 g valfri choklad (vi använde Candy Buttons från PME) GÖR SÅ HÄR Mixa sockerkakan och blanda den sedan med färskosten till en smidig deg.Rulla till små bollar och s&a…

Baka till Halloween - Mumiemuffins

Letar du enkla recept till Halloween? Ett tips är att baka mumie-muffins. Mumiemuffins (eller mumie-cupcakes om du så vill) är chokladmuffins spritsade med vår mix för fluffig frosting. Dekorera med ett par ätbara sockerdekorationer till ögon och mumien är klar att serveras.RECEPT MUMIEMUFFINSINGREDIENSER CHOKLADMUFFINS:2 ägg2 dl Strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao100 g smält smör1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g valfri chokladGÖR SÅ HÄR:Vispa &…

Recept Chokladmousse

Chokladmousse är en succé i alla tårtor och går att kombinera med massor av olika smaker som exempelvis hallon, apelsin, banan och jordgubb. Det här receptet på chokladmousse räcker till att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:200 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)3 dl grädde2 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl vispgrädde i en kastrull på låg…

Recept Passionsfruktmousse

Ska du baka en tårta? Testa att fylla den med passionsfruktmousse! Det här receptet på passionsfruktmousse räcker till att fylla ett lager på tårtan. INGREDIENSER:6 passionsfrukter3 dl grädde1,5 msk strösocker3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Gröp ur passionsfrukterna och koka upp tillsammans med strösocker i en kastrull.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma passionsfrukten.Sila bort kärnorna och l&a…

Recept Vit chokladmousse

Ljuvlig vit chokladmousse som går att kombinera med andra smaker i oändlighet. Vit chokladmousse passar perfekt som tårtfyllning men också som egen dessert i glas. Servera gärna moussen tillsammans med färska bär. Smaka och njut!INGREDIENSER:200 g vit choklad2 dl grädde2 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.Hacka chokladen smått och blanda tillsammans med grädden i en kastrull.Värm på låg värme tills chokladen smält.…

Recept Päronmousse

Bjud gästerna på en tårta fylld med päronmousse, eller använd päronmoussen till andra desserter. Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan.INGREDIENSER:400 g skalade päron (konserverade eller färska)2,5 dl grädde3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.Koka upp päronen och låt koka i några minuter.Mixa till en slät kräm.Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör runt ordentligt s&ari…

Recept Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse är en riktig klassiker bland tårtfyllningar och vem tackar väl nej till en smaskig jordgubbstårta? Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan. Jordgubbsmousse kan också användas till andra desserter.INGREDIENSER:300 g jordgubbar1/2 dl socker (kan väljas bort om du föredrar en mindre söt mousse)2,5 dl grädde3 gelatinbladGÖR SÅ HÄR:Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.Koka upp jordgubbarna och ev. socker och låt koka i…

Pralinfyllning med smak av blåbärscheesecake

I vår Facebookgrupp Praliner & choklad - tantfondant har medlemmen Moa Mill delat med sig av ett recept på praliner med smak av blåbärscheesecake. En blåbärsfyllning tillsammans med en vit chokladganache på digestivebotten omsluten av choklad - det kan inte bli bättre! Bild från Moa Mill INGREDIENSERDigestivebotten100 g digestivekex30 g rumstempererat smör Blåbärsfyllning 150 g färska eller frysta blåbär.1 dl strösocker3 gelatinblad2 krm citronsyra 3 msk…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen