Arkiv

Moussetårta med jordgubbar

Recept på jordgubbstårta.Somrig jordgubbstårta med kladdkakebotten, fräsch jordgubbsmousse med krisp och toppad med massor av färska jordgubbar. Ingredienser kladdkaka (8-10 bitar):100 g smör1,5 dl socker2 ägg1 dl vetemjöl3 msk kakao2 tsk vaniljsockerIngredienser jordgubbsmousse:2,5 dl vispgrädde1/2 förp jordgubbsmousseDekoration: 1 liter jordgubbar Kladdkaka i kastrull:1. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Rör ned 1,5 dl strösocker med en slev. (Smete…

Unicorn-dessert

Enhörningskalas?Bjud på dessa supersöta men enkla dessert i glas som passar alla små unicorn-älskare. Du behöver:DessertglasJordgubbsmousseStora chokladfyllda strösselkulor eller godisGräddeLila, rosa, gul pastafärgGuldpulverMarshmallows (stora)Svart tuschpennaSpritspåsarTyll 1MWilton trepartskoppling(alla produkter finns länkade nedanför inlägget) 1. Börja med att rita söta enhörningsögon ca 3/4 upp på glaset. Fyll sedan glaset med 1/3 chokladfyllda s…

VIOLPANNACOTTA

Dags att piffa till den klassiska efterrätten pannacotta. Vanilj och vitchokladsmak i all ära, men varför inte prova att bjuda på denna spännande smak nästa gång?Viol och lakrits är två smaker som verkligen passar ihop och förhöjer varandra. Den här efterrätten vispar du ihop på mindre än 10 minuter och är sedan klar att avnjutas efter 2 timmar i kylen. 4 portionerDu behöver:4 dl grädde2 gelatinblad75g vit choklad1 msk violarom1 gnutta lila pastafä…

Sommarmuffins

Hur smakar sommaren?I de här magiskt goda muffinsarna har vi bakat in hela svenska sommaren. Syrliga rabarber, söta jordgubbar och fräsch smak av fläder!Passa på att baka dessa och njut till nationaldagen eller varför inte som efterrätt till midsommar? Ta en tugga, blunda och njut av smaken av sommar i munnen. Recept 12 stora muffins:100 g rumsvarmt smör1 dl strösocker2 ägg1 dl mjölk (kan bytas till vatten)2,5 dl vetemjöl1/2 msk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g vit choklad100 g rabarb…

Studenttårta

Sjung om studentens lyckliga dar... Dags att baka en studenttårta! Det är både lätt och roligt och inte alls tidskrävande. Har du inte tiden att baka egna bottnar? Ingen fara! Här nedan visar vi hur du skapar en både god och snygg tårta med färdiga bottnar från affären.Fyllning: blåbärsmousse och Ekströms vaniljkräm med grädde. (Recept längst ner) Gör så härBörja med att breda på ett lager blåbärssylt. Fyll sedan p&ar…

Pärontårta

Pärontårta med mjölkchoklad, kolasås, valnötter och päronmousse! Du behöver:4 tårtbottnar - 15 cm i diameter. Använd gärna Wilton Easy Layers bakform2 portioner fluffig frosting1 msk päronarom1-2 krm grön pastafärg150 g Marabou mjölkchoklad4 dl grädde1 burk karamelliserad mjölk1 näve valnötter Fyllning päronmousse:Vispa 2 portioner fluffig frosting enligt beskrivning på påsen. Smaksätt med 1 msk päronarom och färga ljust…

Päronbiskvier

Varför inte börja dagen med härligt goda päronbiskvier doppade i söt mjölkchoklad?Här är ett enkelt recept på försvinnande goda biskvier med fräsch smak av päron. Mums!Du behöver:300 g mandelmassa2 äggvitor300 g osaltat smör1 msk päronarom2 dl florsocker1 äggula200 g mjölkchoklad3 msk kokosfett50 g candy buttons light greenBra att ha:SpritspåsarDipping toolsMelting BottleGrön pastafärg Biskvier:Riv mandelmassan fint med ett rivjärn. V…

Smörkräm med päronsmak

Ljuvligt god smörkräm med päronsmak!Här kommer ett recept på en len och mjuk smörkräm med en fräsch och somrig smak av päron. Smörkrämen lämpar sig perfekt att spackla tårtan med och dekorera muffins. 1 portion (en stor tårta)400 g osaltat smör2 dl florsocker1 msk päronarom1-2 äggulor100 g vit choklad1 msk turkisk youghurt ( grädde fungerar med)ev. grön pastafärg 1. Se till att smöret är riktigt rumsvarmt och mjukt. Vispa sedan l&aum…

Modellera nalle

Modellera en nalle i Renshaw brun modelleringspasta med smak av belgisk choklad!Du behöver:ModelleringspastaÄtbart limPenselModelleringsverktygKavelSvarta strösselkulorLite svart sockerpastaAnvänd svart sockerpasta eller en strösselkula och gör en nos och ögon till nallen.

Påsktårta

Passa på att baka en supersöt bunny butt tårta till påsken! Galet söt och passar perfekt för nybörjaren och för dig som föredrar tårtor utan sockerpasta och marsipan.Du behöver:Tårtbotten4 dl grädde1 portion fluffig frosting1 portion jordgubbsmousse1 portion citronmousse2 dl kokosflingor100 g vit sockerpastaen liten bit + ljusrosa sockerpastaGrön pastafärg5 oreokakor (krossade)Tyll 234 för spritsning av gräsEv godisägg som dekoration Mums! Se till a…

Kruktårta

Mums! Vad sägs om en tårta fylld med choklad, salt karamell och jordnötter? Just det, wow, vad gott!Och när vi ändå gör en tårta, varför inte forma den till en kruka med en liten vårblomma?Följ bildbeskrivningen nedan så kan du lätt som en plätt göra din egen kruka med grönt. Ställ den i fönsterbrädan och se om dina vänner kan se vad som är en tårta och vad som är en äkta växt. Du behöver:4 tårtbottnar i…

Björktårta

Det är superkul att göra en tårta som ser ut som något annat än...ja, en tårta :)Här visar vi hur du snabbt och enkelt gör en tårta i form av en björkstubbe. Det är inte alls särskilt svårt och passar även nybörjaren. Vi använder oss för enkelhetens skull av Wilton Easy Layers bakformar så att vi snabbt kan göra fem tårtbottnar i ett svep. Det enklaste receptet på tårtbottnar är nog det som brukar kallas 3 lika, dvs samm…

Semlor

Recept semlorNjut av supergoda semlor på fettisdagen. Här kommer ett recept på härligt goda semlor med kardemumma.Ca 20 små eller 10 stora bullar25 g jäst (1/2 pkt)100 g smör2,5 dl mjölk1,5 tsk kardemumma2 krm hjorthonssalt1 ägg1 dl socker1 tsk vaniljsocker1 krm salt9-10 dl mjölägg till pensling och vaniljsocker till garnering Smula jästen i en bunke eller degblandare. Smält smöret och tillsätt mjölken.Häll hälften av den fingervarma degvätskan &ou…

Väsktårta i läderlook

Högblank väsktårta

Här följer en bildbeskrivning på en väsktårta vi gjort med sockerpasta och så få verktyg som möjligt för att visa att man klarar sig långt även med en begränsad mängd modelleringsverktyg. Om du vill uppnå en högblank effekt på hela tårtan så kan du pensla den med rapsolja, alternativ använda en Brilliant Spray för sockerpasta.

Sega chokladkakor

Sega chokladkakorca 25-30 st5 dl florsocker4 äggvitor1/4 tsk salt2 dl kakao2 tsk vaniljsocker75 gr hackad choklad Sätt ugnen på 175 grader.Rör ihop florsocker och äggvitor.Rör i salt, kakao och vaniljsocker.Smeten ska inte vara rinnig och inte får hård, utan lagom krämig. Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård.Rör i den hackade chokladen (kan uteslutas).Klicka ut smeten på plåt med bakplå…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen