Sweet Kitchens bakenzym är en brödförbättrare som gör dina hembakade bröd och bullar extra luftiga med en härligt krispig skorpa. Enzymet stärker degen, förbättrar jäsningen och ger ett jämnare och mer professionellt resultat. Brödförbättraren kan användas till allt från klassiska limpor och frallor till saftiga bullar och baguetter.
En stor fördel med denna brödförbättrare är att den även lämpar sig för degar som ska frysas in.
Dosering:
- Vanliga degar: 2–3 % per kilo mjöl
- Degar som ska frysas: 5 % per kilo mjöl
Ingredienser: VETEMJÖL, VETEGLUTEN, dextros, emulgator (E472e), rapsolja, mjölbehandlingsmedel (E300), enzym.
Näringsvärde per 100 g
Energi: 1614 kJ / 386 kcal
Fett: 7,4 g
varav mättat fett: 5,1 g
Kolhydrater: 53,3 g
varav sockerarter: 15 g
Protein: 24,4 g
Salt: 0,02 g